بارداری

زایمان طبیعی با روش بی حسی اپیدورال

اپیدورال یکی از روش های بی حسی و کمتر نمودن درد در زایمان طبیعی می باشد. واقعیت این است که هیچ کس نمی تواند زایمان طبیعی را تعریف کند و یا توضیح دهد. تنها وقتی به معنی واقعی زایمان پی خواهید برد که زایمان طبیعی را تجربه نموده و فرزندتان را به دنیا آورید. روش های بیی حس نمودن و کم کردن درد می تواند در پروسه زایمان کمک بسیاری را به مادران نماید.

زایمان اپیدورال به چه معنی است؟

زایمان اپیدورال روشی در زایمان طبیعی است که می تواند احساس درد را به صورت موضعی در بدن مادر کم کند. اما این بی حسی به شکلی نیست که مادر توان زور زدن نداشته باشد و کاملا بی حس گردد. در این روش داروی مورد نظر از ستون فقرات تزریق گردیده و سبب می شود تا مادر در ناحیه ای که فشار و درد زیاد است، کمتر احساس درد نماید و راحت تر توان زور زدن داشته باشد. این روش کمک زیادی را به مادرانی که علاقه مند به تجربه زایمان طبیعی هستند، می کند.

مقاله مرتبط : روش‌های کاهش درد زایمان طبیعی

در روند زایمان رحم دچار انقباضاتی می گردد که سبب ایجاد درد می شود. اگر افراد باردار را دیده باشید و یا حتی خودتان تجربه زایمان را داشته باشید، می دانید که این درد از مقدار کم شروع شده و در مراحل پایانی زایمان به اوج خود می رسد. درد ایجاد شده در رحم به واسطه اعصاب موجود در ستون فقرات به مغز می رسد. تزریق داروی بی حسی در روش اپیدورال دقیقا به فضای اپیدورال که در ستون فقرات است، انجام می گردد. با تزریق این بی حسی اعصاب این ناحیه احساس درد را به مغز منتقل نمی کند و مادر احساس درد کمتری را خواهد داشت.

زایمان با روش Epidural

روش های تزریق دارو

تزریق اسپاینال این دارو می تواند مورد استفاده قرار بگیرد. بدین صورت که دارو بی حسی به فضای اسپاینال موجود در پایین ستون فقرات تزریق می گردد. تاثیر دارو در این منطقه سریع بوده و می تواند به سرعت احساس درد در مادر را کاهش دهد اما ماندگاری این بی حسی حدود یک و نیم تا سه ساعت خواهد بود. به دلیل طولانی بودن پروسه زایمان ممکن است قبل از خارج شدن نوزاد اثر دارو از بین برود.

رایج ترین نوع تزریق روش اپیدورال می باشد که در آن داروی بی حسی به فضای اپیدورال تزریق می گردد. در این روش مقدار داروی کمی در طول زمان طولانی تزریق می گردد. معمولا لوله ای را به محل مورد نظر وصل نموده و در زمان های مورد نیاز دارو را تزریق می نمایند.

در این روش زمان بی حسی در کل روند زایمان انجام می شود و حتی گاهی مادر ۲۴ تا ۳۶ ساعت می تواند احساس دردی نداشته باشد. محل تزریق در این روش می تواند متفاوت باشد. در برخی از اوقات مادر می تواند بدون محدودیت راه برود و ریلکس باشد. در صورتی که احتیاج به انجام سزارین و یا سایر جراحی ها باشد بی حسی اپیدورال می تواند ادامه یابد.

مقاله مرتبط : زایمان طبیعی بهتر است یا سزارین؟

اپیدورال چه عوارضی دارد؟

اگر نگران سلامتی نوزاد و یا احتمال بروز سزارین هستید باید گفت این نگرانی بی جا است. بر اساس تحقیقات روش اپیدورال هیچ تاثیری بر روی این موارد نخواهد داشت. بیشتر شدن مدت زمان زایمان نیز ربطی به این بی حسی ندارد. به طور کلی عوارض بسیار شدید و جدی در این روش وجود نداشته و نمی توان آن را مضر خواند. عوارضی مانند سردرد ، کمر درد و افت فشار خون می تواند از جمله عوارض شایع باشد. مشکلاتی مثل عفونت نخاعی و خونریزی از جمله عوارض بسیار نادر می باشد.

بهتر است قبل از انتخاب روش زایمان خود با افراد متخصص مشورت نموده و بر اساس بدن خود روش مناسب را انتخاب نمایید. در صورت وجود هرگونه مشکلات جسمی مانند حساسیت دارویی، مشکلات تنفسی، قلبی و عروقی حتما باید شرایط خود را به پزشک توضیح دهید. بعد از انجام زایمان حتما باید تا زمان از بین رفتن کامل اثر بی حسی صبر نمایید. در صورت راه رفتن قبل برگشت کامل حس در پاها ممکن است آسیب های جدی به بدن شما وارد گردد. تمام خانم ها دارای ویژگی های خاص بدنی هستند و نمی توان گفت یک روش مناسب برای کل افراد می باشد. بهتر است با گرفتن مشاوره از پزشک، بهترین روش زایمان را انتخاب نمایید.

منبع: pregnancybirthbaby

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا