
استخوان واژن یکی از ناحیههایی از بدن است که ممکن است در زمان بارداری دچار درد گردد. به طور کلی زمان بارداری زمانی است که احتمال بروز دردهای ناگهانی و عجیب در آن وجود دارد. قطعا این دردها به دلیل تغییر شکل اندامهای بدن اتفاق میافتد. در این مطلب میخواهیم به درد استخوان واژن بپردازیم و دلایل آن را بررسی نماییم. به احتمال زیاد اگر اطلاعات کافی در مورد دوران بارداری داشته باشیم اضطراب کمتری را تجربه خواهیم کرد.
درد استخوان واژن به چه شکلی است؟
جنین در رحم مادر طی ۹ ماه بزرگ میشود و به رشد کافی برای به دنیا آمدن میرسد. طی فرایندهای پیچیده و تکثیر سلولهای جنین، رحم مادر نیز برای رشد جنین بزرگتر میگردد.
مقاله مرتبط : عوامل موثر بر احساس دل پیچه در دوران بارداری
شاید باورش سخت باشد، اما رحم مادر از اندازه یک پرتقال به اندازه یک هندوانه میرسد. قطعا این رشد کردن سبب ایجاد دردهایی نیز خواهد شد. درد استخوان واژن به دلیل بزرگتر شدن حجم رحم و همچنین تغییرات هورمونها اتفاق میافتد.
آیا درد استخوان واژن به معنی زایمان زودرس میباشد؟
برخی از مادران با احساس هر نوع درد و یا تیر کشیدنی در ناحیه واژن دچار ترس و استرس میگردند. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که هر نوع دردی در ناحیه واژن نمیتواند نشانهی زایمان زودرس باشد.
این دردها به دلیل تغییرات فیزیکی و هورمونی در بدن میباشد و در واقع یک امر بسیار طبیعی میباشند. انقباضهای استخوان واژن برای تحمل وزن جنین میباشد. تنها در صورتی نگران درد باشید که همراه با خون ریزی و یا لکه بینی باشد.
دلایل درد استخوان واژن چیست؟
همانطور که در بالا اشاره شد این دردها به دلیل تغییرات و بزرگتر شدن جنین میباشند. معمولا در سه ماهه سوم بارداری جنین وزن بیشتری را میگیرد و اعضای بدنش بیشتر رشد میکند. همین موضوع سبب میشود تا فشار و درد استخوان واژن در سه ماهه سوم بارداری بیشتر از سه ماهه اول و دوم باشد.
مقاله مرتبط : همه چیز درباره تغییرات واژن بعد از یائسگی و مشکلات آن
ماههای آخر بارداری احساس این درد بیشتر از پیش میشود، مادران باید توجه داشته باشند که در صورت همراه بودن این درد با سایر علائم زایمان باید هر چه زودتر خود را به پزشک و یا مرکز درمانی برسانند.
درمان درد استخوان واژن
میتوان اقداماتی را انجام داد که در طی بارداری میزان این درد به حداقل برسد. در زیر به برخی از این اقدامات اشاره میشود.
- سعی کنید هنگام خواب به پهلوی چپ دراز بکشید. دلیل این کار بیشتر شدن میزان گردش خون در بدن میباشد. در واقع هر چه قدر گردش خون بیشتر باشد، درد کمتری احساس میگردد.
- آب فراوان بنوشید. نوشیدن آب سبب تسکین دردها میگردد.
- سعی کنید در حالت نشسته پاهای خود را دراز کرده و یا به بالا ببرید. این کار باعث انتقال وزن بدن به پاها میشود.
- حتما دوش آب گرم بگیرید.
- سعی کنید روزانه و مرتب عضلات کمر و باسن خود را کشش دهید. قوی بودن عضلات این ناحیه میتواند کمک زیادی را به کاهش درد نماید.
- از انجام تمرین کگل غافل نشوید.