بارداریپس از بارداری

تمرین کگل و زایمان بهتر

تا به حال احتمالا شما هم نام تمرین کگل را شنیده‌اید که بیشتر متخصصان زنان و زایمان به خاطر فشاری که جنین به مثانه وارد می‌کند به زنان این ورزش را پیشنهاد می‌کنند. با کگل عضلات کف لگن در طول بارداری تقویت می‌شود و زایمان طبیعی را راحت‌تر می‌کند. آیا با ورزش کگل و فواید دیگر آن آشنا هستید؟ پیشنهاد ما به شما این است که برای آشنایی بیشتر با این ورزش تا پایان این محتوا همراه ما باشید. 

کمی در مورد ورزش کگل

تمرین کگل نوعی فعالیت است که در دوران بارداری به زنان توصیه می‌شود. اگر خانم بارداری به طور متناوب این تمرین را در ۹ ماه بارداری خود انجام دهد، موقع زایمان فشار کمتری را احساس خواهد کرد. در زیر، توضیحات خانم زهره شفیعی کارشناس مامایی را خواهیم خواند که مواردی را درباره‌ این تمرین ورزشی گفته‌اند.

تمرین کگل اولین بار توسط فردی به نام کگل ابداع شد و به همین دلیل نام این حرکت را کگل نامیدند. در واقع این حرکت برای تقویت عضلات کف لگن بسیار مفید است. کگل نه تنها برای زنان باردار بلکه درکل برای خانم‌ها بسیار مفید است و برای کاهش و جلوگیری از بواسیر تاثیر زیادی دارد.

تذکر: تقویت عضلات کف لگن نه تنها در زایمان نقش دارد بلکه سبب می‌شود در زمان خندیدن یا سرفه، نشت ادرار نداشته باشیم.

روش انجام تمرین کگل

برای انجام این تمرین ابتدا باید عضلاتی را که در این حرکت درگیر هستند را بشناسیم. برای یاد گرفتن این تمرین توصیه می‌شود که روزی یک بار این حرکت در دستشویی تمرین شود. به خانم‌های حامله توصیه می‌شود که در هنگام دفع ادرار عضلات کف لگن خود را جمع کرده و سپس آرام آرام شل کنند. به طوری که جریان ادرار را نگه داشته و سپس رها کنند.

بعد از انجام این تمرین در دستشویی می‌توان یاد گرفت که در واقع کدام عضله را باید درگیر کرد. می‌توانید تمرین کگل را به حالت‌های ایستاده یا خوابیده انجام دهید. تمرین کگل به این صورت است که باید با دمی عمیق در ۵ ثانیه عضلات کف لگن را جمع کرده و همراه با بازدم در طول ۵ ثانیه عضلات را شل کنید. اگر در ماه‌های اول قادر به شل کردن عضلات در ۵ ثانیه نبودید، سعی کنید کم کم عضلات کف لگن را کنترل و زمان تمرین را بیشتر کنید.

ورزش کگل در بارداری

فواید تمرین کگل برای زنان باردار

این تمرین علاوه بر پیشگیری از هموروئید از مواردی مثل افتادگی رحم، تکرر ادرار، دفع ناگهانی و کاهش لذت جنسی جلوگیری می‌کند. همچنین بعد از زایمان باعث ترمیم هر چه سریع‌تر محل برش می‌شود.

مقاله مرتبط : تاثیر یوگا در بارداری

مادران بارداری که تمرین کگل را انجام نداده‌اند در ماه‌های آخر احساس درد و فشار زیادی در ناحیه لگن خود می‌کنند و این حس را دارند که هر آن احتمال دارد جنین از رحم خارج شود. این علائم نشانه ضعف عضلات کف لگن می‌باشد.

تمرین کگل در دوران بارداری بسیار توصیه می‌شود و بعداز یادگیری آن خانم‌ها باید روزی ۳ مرتبه آن را انجام دهند که در هر مرتبه ۱۰ الی ۳۰ بار عضلات را منقبض کنند. انجام این تمرین از اوایل دوران حاملگی باعث می‌شود که فرد در آخر بارداری و زایمان دچار درد و فشار نگردد.

شروع تمرین کگل در بارداری

برای شروع ورزش کگل در بارداری بهتر است هر چه زودتر شروع شود. اگر این ورزش بعد از زایمان به عنوان یک عادت به طور منظم انجام شود سبب بهتر شدن گردش خون و بهبود سریع ماهیچه‌ها می‌شود. همچنین انجام تمرین کگل به طور مرتب بعد از زایمان تاثیر مثبتی در مثانه دارد. پزشکان توصیه می‌کنند که بهتر است ورزش کگل به عنوان یک عادت تا آخر عمر انجام شود.

چگونه از هموروئید در دوران بارداری پیشگیری کنیم؟

برای پیشگیری از هموروئید خانم‌های باردار نباید در زمان اجابت مزاج مدت طولانی در دستشویی بنشینند یا اضافه وزن داشته باشند. همچنین از میوه و سبزی‌ها به خاطر فیبری که دارد در رژیم غذایی خود استفاده کنند و روزانه آب به اندازه کافی بخورند. تمریناتی که اشاره کردیم هم انجام دهند.

امیدواریم مطالب مفید و کاربردی بوده باشد. ممنون می‌شویم نظرها و پیشنهادهای خود را با ما در میان بگذارید.

تیم ژرسه

منبع: RoyanMama

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا