اقدام به بارداریبارداری

بارداری و ۱۴ علامت زود هنگام آن

فکر می‌کنید باردار هستید و علائم بارداری را دیده اید؟ اگر شما مقداری حوصله به خرج دهید در این مقاله اولین علائم زود هنگام بارداری را که می‌تواند در ابتدای هفته قبل از دوره ماهانه شما شروع شود را توضیح می‌دهیم. این علائم بارداری به علائم پیش از قاعدگی شباهت دارد به همین علت تشخیص آن مقداری سخت است. اگر شما این علائم را تجربه کرده‌اید وقت آن رسیده تا به داروخانه بروید و یک تست حاملگی بخرید و یا به پزشک زنان خود مراجعه کنید.

علائم زود هنگام بارداری دارای نشانه هایی هست که در زیر برای شما شرح داده شده است و با وجود این نشانه‌ها احتمال بارداری برای شما بیشتر می شود، البته این موضوع هم قابل توجه هست که هر یک به تنهایی نمی تواند دلیلی برای بارداری باشد و شما باید چند مورد را داشته باشید:

۱- سینه های دردناک در حاملگی

تغییر در سینه‌ها، یکی از شایع ترین علائم اولیه حاملگی است. بعد از لقاح، سطح هورمون‌های زن باردار به سرعت تغییر می‌کند، در این مرحله هورمون استروژن و پروژسترون بیشتر ترشح می‌شود و غدد درون سینه شروع به رشد می‌کنند. این افزایش هورمون باعث تورم، درد و یا سفت شدن سینه‌ها می شود. در این مرحله سینه مایعات بیشتری را حفظ می کند، در نتیجه سینه‌ها سنگین‌تر و بزرگتر می‌شوند. متورم و دردناک شدن سینه‌ها مانند علائم قبل از پریودی می‌باشد.

درد سینه در دوره بارداری

مقاله مرتبط : علائم و راه حل‌ها برای درد و حساسیت سینه‌ها

۲- شکم درد و کمردرد در بارداری

بیشتر زنان این علائم را با علائم دوره ماهانه اشتباه می‌گیرند اما در واقع این دردها ناشی از تغییرات هورمونی و رشد رحم است. این علامت بارداری زمانی رخ می‌دهد که عمل لقاح صورت گرفته و تخمک به دیواره رحم چسبیده است. رحم کمی کشیده می‌شود تا خود را برای این ۹ ماه آماده کند.

 شکم‌درد و کمردرد

۳- لکه بینی یا خونریزی خفیف در بارداری

اگر متوجه شدید که دوره عادت ماهانه شما از حد معمول کوتاه‌تر یا متفاوت به نظر رسید، ممکن است نشانه‌ای از بارداری باشد. هنگامی که لقاح صورت می‌گیرد تخمک بارور شده، خود را به دیواره رحم می‌چسباند و حدود ۶ تا ۱۲ روز پس از لقاح خونریزی واژینال ممکن است رخ دهد. در سه ماهه اول، خونریزی باید برای سه مورد در موارد خاص سقط جنین، بارداری ناخواسته یا انواع خاصی از عفونت مورد ارزیابی قرار گیرد.

لکه بینی در ابتدای بارداری

مقاله مرتبط : لانه‌گزینی چیست و چه علائمی دارد؟

۴- احساس خستگی در بارداری

در طول چند هفته اول، بدن شما هر روز هفته و ۲۴ ساعت پشت صحنه برای پشتیبانی از بارداری در حال کار کردن است و خستگی یک واکنش طبیعی است. افزایش ناگهانی هورمون پروژسترون سبب بهم ریختن خواب شما می شود. حالت تهوع اوایل بارداری و بی خوابی ناشی از تکرر ادرار تو این موضوع بی تاثیر نیست. پروژسترون پس از لقاح باعث افزایش دمای بدن شما می‌شود که به نوبه خود به کمبود انرژی کمک می‌کند. قلب شما همچنین سریع‌تر پمپ می‌کند چون باید اکسیژن اضافی به رحم تحویل دهد، این نیز می‌تواند باعث شود که شما احساس خستگی کنید.

تذکر: بعد از سه ماهه دوم بارداری شما باید انرژی بیشتری داشته باشید، ولی خوب با گذر زمان و سنگین شدن جنین در شکم، خستگی بیشتر و خوابیدن سخت تر می شود.

پس باید چکار کنید؟ ابتدا ویتامین‌های پیش از بارداری را بخورید، رژیم غذایی سالم داشته باشید و مایعات زیادی بنوشید تا فشار خون خود را ثابت نگه دارید تا بتوانید استراحت کنید.

خستگی در بارداری

۵- تغییر حالت سینه ها در بارداری

  آیا نوک سینه‌هایتان این روزها تیره‌تر دیده می‌شود؟ هورمون‌های بارداری نیز بر فعالیت سلول‌های نوک سینه که مسئول رنگشان هستند تاثیر می‌گذارد و نواحی قهوه‌ای نوک سینه تیره‌تر می‌شود، همچنین نقاط برجسته اطراف نوک سینه نیز برجسته‌تر می‌شود. این دردها بعد از سه ماه اول با تطبیق بدن با سطح جدید هورمون ها یواش یواش محو می شوند.

 

۶- حالت تهوع در حاملگی

حالت تهوع معمولا پس از گذشت ۲ هفته از لقاح صورت می‌گیرد، پروژسترون باعث روند کند شدن خیلی از موارد می شود. این شامل سیستم گوارشی شما نیز می‌شود، گاهی اوقات به یبوست و سوء هاضمه می‌انجامد. احساس تهوع در دوران بارداری ممکن است در هر زمانی از روز رخ دهد. این علائم در هفته‌های ۱۳ و ۱۴ بارداری کاهش می‌یابد. حالت تهوع گاهی با استفراغ همراه است.

 حالت تهوع

۷- نفخ یا باد کردن شکم در بارداری

 لباس های شما از ناحیه کمر چسبان است در حالی که هنوز رحم کوچک است. بالا رفتن سطح پروژسترون باعث کم کردن سرعت گوارش شما می‌شود و ممکن است شکم شما بیشتر از حد معمول پف کند یا علت دیگر آن تغییرات هورمونی اوایل بارداری است که باعث ایجاد نفخ می شود. البته پس از قاعدگی نفخ از بین می‌رود زیرا سطح پروژسترون کاهش می‌یابد. اگر نفخ از بین نرود و دوره ماهانه شما رخ نداد احتمال بارداری وجود دارد که باید به آن توجه کنید.

نفخ شکم در بارداری

۸- افزایش ادرار(تکررادرار)

ممکن است تصور کنید که ادرار مکرر مربوط به زمانی است که نوزاد به مثانه فشار وارد می‌کند ولی گاهی اوقات زودتر پیش می‌آید. نه تنها رحم رو به تورم بر مثانه فشار می‌آورد، بلکه افزایش جریان خون اضافی به کلیه‌ها نیز باعث می‌شود که ادرار بیشتری تولید شود. کار خاصی نمی‌توان برای افزایش ادرار انجام داد مگر اینکه همراه با سوزش باشد که باید به دکتر خود اطلاع دهید و مصرف مایعات را قطع نکنید.

 افزایش ادرار

۹- میل شدید به چیزی یا ویار

در این مرحله، شما میل شدید به خوردن غذایی خاص را دارید یا شدیدا از یک غذا مثل قورمه سبزی بیزار هستید. ممکن است هوس غذاهای ترش و یا شیرین کنید. بدن شما در این دوران نیاز بیشتری به کربوهیدرات‌ها دارد زیرا آن‌ها به آسانی جذب و تبدیل به انرژی می‌شوند که به حفظ سطح انرژی شما کمک می‌کند.

اگر بوی ساندوچ یا قهوه یا برخی عطرها برای شما در این دوران اذیت کننده باشد غیر طبیعی نیست شاید افزایش ناگهانی هورمون استروژن سبب این اتفاق شود.

ویار بارداری

۱۰- سردرد

افزایش حجم خون ممکن است باعث سردرد مداوم اما خفیف در چند هفته اول بارداری در برخی از زنان شود. این سردردها در اوایل بارداری نیز ممکن است در صورت عدم مصرف مایعات به میزان کافی یا در صورت کم خونی ایجاد شوند. با پیشرفت بارداری سردردهای میگرنی کمتر می‌شود.

 سردرد

۱۱- یبوست

به دلیل افزایش هورمون پروژسترون در بارداری که عملکرد سیستم گوارشی را کند می‌کند، یبوست در بارداری امری رایج است. شما می‌توانید برای کاهش این عارضه مصرف مایعات را بیشتر کنید، ورزش کنید و از مواد غذایی با فیبر بالا استفاده کنید.

یبوست

۱۲- نوسانات اخلاقی

همانطور که می دانید نوسانات اخلاقی در این دوران طبیعی است علت آن هم تاثیرات هورمون استروژن بر سیستم پیام رسان مغز می باشد. افراد معمولا تجربه های متفاوتی از افزایش این هورمون دارند، بعضی مادران خیلی احساساتی می شوند(هم احساسات خوب و هم بد) ولی بعضی ها متاسفانه افسرده یا مضطرب می شوند. علاوه بر این مورد سردرد، نفخ، یبوست و درد سینه‌ها هم به روحیه شما صدمه می زند.

تذکر:اگر شما خیلی احساس ناراحتی می کنید و یا افسرده هستید و بعضی مواقع خدای نکرده به فکر آسیب به خود هستید، همین الان با یک مشاور یا روانشناس صحبت کنید چون کاملا قابل حل است.

نوسانات روحی

۱۳- تغییر در دمای بدن

اندازه‌ گیری دمای پایه بدن اولین کاری است که باید بعد از بیدار شدن در رختخواب خود بگیرید که برای نشان دادن زمان تخمک‌گذاری از آن استفاده می‌شود، زمانی که تخمک آزاد می‌شود تا زمانی که دوره ماهانه شما برسد، دمای بدن شما بالا می‌رود بنابراین اگر شما دمای پایه بدن خود را ترسیم کنید، متوجه می‌شوید که بیش از دو هفته دمای بدن شما کاهش نیافته است.

مقاله مرتبط : دمای پایه بدن و تخمک گذاری: چگونه می توان دمای پایه بدن را دنبال کرد؟

تغییر در دمای بدن

 

۱۴- خونریزی بینی

ناتانیل دنیلکا یک متخصص زنان و زایمان در دانشگاه پنسیلوانیا در فیلادلفیا می‌گوید: بینی خونین و قطره قطره خون آمدن از بینی همگی در دوران بارداری رایج هستند و به دو دلیل اتفاق می‌افتد، با افزایش حجم خون فشار بیشتری برروی رگ‌های ظریف مثل بینی به وجود می‌آید که منجر به خونریزی از بینی می‌شود، البته هورمون‌های بارداری نیز در این روند بی‌تاثیر نیستند.

استروژن به طور خاص می‌تواند رگ‌های خونی را گشاد کند، که باعث تورم غشاهای مخاطی در بینی شما می‌شود. خوشبختانه، با استفاده از یک اسپری ساده آب نمک می‌توان این عارضه را از بین برد و پس از زایمان برطرف می‌شود.

خونریزی بینی

تذکر: تست حاملگی خانگی برخلاف چیزی که روی جعبه این محصولات نوشته شده است تا یک هفته بعد از عدم قاعدگی نمی توانند نتیجه درستی به شما نشان دهند.

سخن پایانی

سعی کردیم مطالب گویا و مفیدی برای شما همراهان عزیز بگوییم، ممنون می شویم نظرات یا پیشنهادهای سازنده خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منابع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا