بارداری

رقص در بارداری و تمام نکاتی که لازم است بدانید

رقص در بارداری موضوعی است که می‌خواهیم به آن بپردازیم. بارداری برای همه‌ زنان تجربه یکسانی نیست. برخی از مادران در طول ۹ ماه خانه‌نشین می‌شوند و قادر به انجام دیگر فعالیت‌ها نیستند اما برخی دیگر به راحتی می‌توانند به فعالیت‌های خود ادامه دهند و هیچ مشکلی هم ایجاد نشود. چیزی که هر مادر باردار باید بداند، این موضوع است که هر اندازه‌ای که فعالیت بدنی در این دوران بیشتر باشد، سلامت خود و جنینش بیشتر خواهد بود.

ورزش و داشتن فعالیت بدنی بسیار مهم است. رقص در بارداری نیز یک فعالیت بسیار مهیج و آسانی است که می‌تواند سلامت روحی و جسمی شما را تامین نماید. دلیل اهمیت رقص در بارداری این موضوع است که می‌توان آن را به راحتی در خانه انجام داد و نیازی به باشگاه و صرف هزینه‌های زیاد نیست. همچنین رقص در بارداری باعث افزایش هورمون‌های شادی می‌گردد که این مسئله می‌تواند تاثیر مثبتی را بر روی رشد جنین بگذارد.

چه مواردی را باید در مورد رقص در بارداری رعایت کنیم؟

بهتر است قبل از شروع هر گونه برنامه ورزشی و رقص با پزشک خود در ارتباط باشید و از او کمک بخواهید، در صورت داشتن مشکلات زیر حتما به پزشک اطلاع دهید:

  • مشکلات رحمی
  • داشتن بیماری قلبی عروقی
  • داشتن بیماری‌های ریه
  • هرگونه مشکل جسمی
  • خونریزی واژینال
  • داشتن کم خونی و کمبود آهن
  • سابقه زایمان زودرس
  • پارگی غشایی قبل از موعود

در صورتی که یکی از این مشکلات را دارید، حتما باید به پزشک اطلاع دهید تا به شما بگوید که رقص در بارداری برایتان مفید است یا مضر؟

نکات مهم که باید به آن‌ها توجه نمایید

این موضوع که شما بخواهید ورزشی تازه و جدید را در دوران بارداری خود آغاز کنید، کار زیاد منطقی به نظر نمی‌رسد. بهتر است اگر قبلا ورزشی را انجام می‌دادید همان را ادامه دهید یا در صورتی که ورزشی خاص ندارید، پیاده‌روی و رقصیدن را انجام دهید. چند مورد که باید به آن‌ها توجه کنید این موارد هستند.

مراقب ضربان قلب خود باشید. در انجام تمام ورزش‌ها و فعالیت‌های بدنی، ضربان قلب افزایش می‌یابد. مواظب باشید که ضربان به بیش از ۱۴۰ نرسد زیرا بر طبق تحقیقاتی، رسیدن ضربان قلب در دوران بارداری به بیش از این مقدار باعث افزایش ریسک می‌گردد. همین‌طور براساس مطالعه‌های انجام شده بهتر است، زنان باردار هر هفته بیش از ۱۵۰ دقیقه ورزش و تمرین انجام ندهند. توجه داشته باشید که در حین ورزش استراحت‌های چند دقیقه‌ای را به خود بدهید.

رقصیدن در بارداری

رقصیدن و انجام ورزش در بارداری همزمان باعث افزایش ضربان قلب و دمای بدن می‌‌شود. پزشکان توصیه می‌کنند که دمای بدن خانم‌های باردار در حین ورزش نباید بیش از ۳۸ درجه باشد زیرا افزایش دمای بدن مادر باعث اختلال در رشد جنین می‌گردد. اگر در باشگاه و کلاس گروهی مشغول رقصیدن هستید، بهتر است مربی را در جریان وضعیت خود قرار دهید. ممکن است مربی برخی از حرکت‌ها را برای شما محدود کند یا جایگزینی برای آن‌ها ارائه دهد.

با رعایت این موارد به راحتی می‌توانید اقدام به ورزش یا رقصیدن در بارداری نمایید.

به راحتی در خانه برقصید

ممکن است شرایط لازم را برای رفتن به باشگاه و کلاس‌های گروهی نداشته باشید. می‌توانید به راحتی در خانه و تنهایی نیز رقص را انجام دهید. امروزه تلویزیون و اینترنت همه چیز را در اختیار شما قرار می‌دهند. در نتیجه با دانلود کردن یک ویدئوی آموزشی رقصیدن، می‌توانید راحت برقصید و از اوقات خوش خود لذت ببرید.

توجه داشته باشید که در این موقع نیز باید به ضربان قلب و افزایش دمای بدن خود دقت کنید تا دچار مشکلی نگردید. استراحت و فاصله دادن بین تمرین‌ها فراموش نشود. همچنین مقدار آب فراوانی بنوشید تا بدن خود و جنین دچار کم آبی نشود.

توصیه‌هایی برای رقص در بارداری

  • قبل از رقصیدن در بارداری، مادر باید با نرمش‌های سبک بدن خود را گرم کند تا به مفاصل و عضلات آسیبی نرسد.
  • موقع رقص حتما زن باردار دقت کند که پاهایش روی زمین باشد چون در حین رقص نمی‌تواند روی حرکت بدن خود کنترلی داشته باشد. در هنگام رقص سعی کنید به سمت کسی حرکت نکنید چون ممکن است در اثر برخورد شکم با طرف مقابل جنین آسیب ببیند.
  • اگر هنگام رقص احساس خستگی و ناتوانی کردید، سعی کنید رقص انجام ندهید تا فشار زیاد وارد نشود.
  • در ماه‌های آخر بارداری به علت سنگین‌تر شدن وزن بهتر است به تعادل خود بیشتر توجه کنید.
  • رقص‌هایی که حرکات سریع دارند یا به سمت عقب و چرخش زیادی دارند، پرهیز شود.

نکات تکمیلی در مورد رقصیدن در بارداری

  • به واکنش‌های بدن خود حتما توجه کنید اگر در هنگام رقص دچار تنگی نفس، درد شکم و خونریزی شدید بلافاصله رقص را متوقف کنید.
  • قبل از رقص بهتر است مواد غذایی مقوی و آب میوه طبیعی مصرف شود.
  • برای انجام رقص در بارداری از یک مربی باتجربه و خوب کمک بگیرید.
  • در هنگام رقصیدن در بارداری از پوشیدن کفش نامناسب و پاشنه بلند خودداری کنید زیرا تعادل را بهم می‌زند.

فواید رقص در بارداری چیست؟

کم شدن کمر درد، کاهش نفخ، بهتر شدن روحیه، داشتن انرژی بیشتر، تناسب وزن، تقویت قلب و سیستم عروقی از جمله فواید رقص در این دوران است. همین‌طور با انجام روزانه آن می‌توان خواب آرام و راحت‌تری را نیز تجربه کرد. دیابت حاملگی نیز که یکی از بدترین مشکلات در دوران بارداری است با انجام رقص در بارداری به طور چشمگیری کاهش می‌‌یابد. در این حالت با انجام این فعالیت بدن شما برای زایمان طبیعی آماده‌تر می‌شود و می‌توانید زایمان راحت‌تری را تجربه کنید.

مقاله مرتبط: انجام تمرین کگل در دوران بارداری و داشتن زایمانی راحت

رقص در بارداری باعث می‌شود که گردش خون و جریان آن بهتر و بیشتر در بدن اتفاق بیوفتد. گردش خون مناسب از مشکلاتی مثل هموروئید، تورم اعضای بدن، گرفتگی عضلات پا و به وجود آمدن رگ‌های واریسی جلوگیری می‌نماید.

تذکر:

  • رقص سامبا(جاز) برای سه ماهه اول بارداری مناسب است اما با بالا رفتن سن خطرناک است.
  • رقص شکم باعث تقویت عضلات شکم و پشت می‌شود. همچنین رقص با توپ سبب کاهش ضربان قلب در حالت استراحت می‌شود.
ورزش کردن در بارداری

احساسات و روحیه بهتر با رقص در بارداری

قرار گرفتن در حالت بارداری و تحمل فشار جنین تا ۹ ماه شاید کمی سخت باشد و بر روی احساسات و عواطف تاثیر منفی بگذارد. با انجام فعالیت بدنی، روحیه به طور چشمگیری بهتر می‌شود و می‌توانید سختی‌ها را با صبر و حوصله تحمل کنید. داشتن احساس خوب برای همه مادران باردار ضروری است.

آیا رقصیدن سبب سقط جنین می‌شود؟

اگر در دوران بارداری محدودیتی در حرکت یا مشکل خاصی ندارید، رقصیدن سبب سقط جنین نمی‌شود. همچنین به طور تقریبی 150 دقیقه رقصیدن در بارداری مانند سایر ورزش‌های هوازی در هفته مجاز است.

ورزش و حتی رقصیدن در بارداری بسیار مفید است اما به شرطی که نکات گفته شده رعایت شود. ممنون می‌شویم نظرها و پیشنهادهای خود را با ما در میان بگذارید.

تیم‌ژرسه

منبع: baby Centre

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا