هوش کودک و تاثیر تغذیه
هوش کودک مسئله بسیار مهمی است. تقریبا همه پدر و مادرها دوست دارند تا فرزندشان باهوش باشد و منتظر هستند بعداز به دنیا آمدن با دادن انواع غذاها و آموزش برخی چیزها هوش کودک را تقویت کنند اما باید به این موضوع توجه کرد که از زمان بارداری باید برای تقویت هوش کودک کارهایی را انجام داد.
ارتباط بین تغذیه و هوش کودک
تغذیه زمانی میتواند در هوش کودک تاثیر داشته باشد که زمان رشد و تکامل مغزی کودک سپری نشده باشد. همانطور که گفتیم بهترین زمان توجه به تغذیه، تغذیه جنین در دوران بارداری است. غذاهایی که مادر در دوران بارداری و شیردهی مصرف میکند در هوش کودک بسیار تاثیر دارد چون مغز کودک تا 2 سالگی به تکامل خود ادامه میدهد. خوب است بدانید که هوش کودک بعداز این هنوز پیشرفت میکند. تغذیه تا حدودی در جنسیت نوزاد نقش دارد ولی بیشتر روی هوش او نقش دارد. پس از طی کردن روند تکامل سیستم عصبی این تاثیرگذاری کمتر میشود. افراد مختلف با مصرف غذاهایی در سنین بالاتر سبب تقویت حافظه بلند مدت یا کوتاه مدت میشوند. درنتیجه والدین بهتر است با رعایت تعادل غذاهای متنوعی به کودک بدهند و از تمام گروههای مواد غذایی برای کودک استفاده کنند.
مقاله مرتبط: قلب جنین و رابطه آن با تغذیه مادر
غذاهای تقویت کننده هوش کودک
مولتیویتامین
استفاده از داروهای مکمل و ویتامینها در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد چون تغذیه ای است که باعث تقویت هوش کودک میشود. ویتامین B12 و اسیدفولیک برای ساخت گلبولهای قرمز لازم است. ویتامین C، کلاژنسازی میکند و ویتامین D و کلسیم برای تقویت استخوانها و رشد مغز بسیار مفید است. ممکن است این مکملها دستگاه گوارش را دچار مشکل کند اما آنها را یکدفعه کنار نگذارید و با دکتر مشورت کنید که نوعهای دیگر را تجویز کند.
امگا ۳ و هوش کودک
انواع غذاهای غنیشده از امگا ۳ هوش کودک را افزایش میدهد. در تحقیقی که دانشگاه هاروارد در مورد این موضوع انجام داده دریافتهاند که اگر مادر در سهماهه دوم بارداری امگا ۳ بیشتری مصرف کند، رشد مغزی جنین بیشتر و بهتر خواهد بود. منابع غذایی امگا ۳ مانند ماهی آزاد، قزلآلا، کنجد، گردو و دانه کتان است.

ماهی
متأسفانه به علت آلودگی دریاها برخی از ماهیهای شکار شده مقدار زیادی جیوه در گوشت خود دارد. ماهیهایی مثل کپور، شوریده و تون دارای جیوه بیشتری نسبت به سایر ماهیها هستند. بهتر است در هفته دو وعده ماهی مصرف نمایید تا دچار مشکلی نشوید.
مقاله مرتبط: بارداری طبیعی با خوراکیهای طبیعی
پروتئین
برای رشد مغز جنین به پروتئین و هورمونهایی نیاز است. شما در دوران بارداری باید روزانه ۱۰ گرم بیشتر از قبل پروتئین مصرف نمایید. منابع غنی پروتئین همانند لبنیات، حبوبات، گوشت، نان سبوسدار، کره بادامزمینی و تخممرغ است.
سبزیجات
سبزیجات دارای آنتیاکسیدانهایی هستند که بر رشد مغز کودک تأثیر زیادی دارند و از بافت مغز در برابر آسیبها محافظت میکند. پس سعی کنید هرروز از پاپایا، بلوبری و گوجهفرنگی برای افزایش هوش کودک مصرف نمایید.
ویتامینهای تقویت کننده هوش کودک
آهن
آهن عنصری بسیار ضروری برای رشد تمام بدن جنین است و کار اکسیژنرسانی را انجام میدهد. متاسفانه بعضی از مادرها قبل از بارداری دچار کمخونی بودهاند و این مسئله باعث کاهش ضریب هوشی کودک میگردد. یک مادر باردار علاوه بر مصرف مکمل آهن باید رژیم غذایی سرشار از آهن داشته باشد. انواع گوشت، مرغ، جوجه و حبوبات منبع آهن هستند.
روی
روی یکی از مواد معدنی موجود در مواد غذایی است که کمبود آن سبب کاهش رشد جسمی و توانایی مغزی کودک میشود. غذاهای دریایی، گوشت، انواع مغزها و آجیل منبع خوبی از روی هستند که میتوان از آنها برای تامین روی بدن کودک استفاده کرد.
ید
ید یکی دیگر از مواد معدنی است که کمبود یا نبود آن تاثیر جدی در مغز کودک دارد زیرا در تولید هورمونهای تیروئیدی نقش دارد و کمک میکند تا سوخت و ساز درست انجام شود. اگر این ماده در بدن کودک کم تولید شود، کودک دچار عقبماندگی میشود. به همین دلیل در دوران بارداری به مادران توصیه میشود تا ید به اندازه کافی مصرف کنند تا سیستم عصبی کودک کامل رشد کند.
تذکر: سلنیوم، کولین و ویتامین A جزو ویتامینهایی هستند که در تقویت هوش کودک تاثیر دارند.
راهکاری دیگر در رابطه با بهبود هوش کودک
کنترل وزن
اگر در دوران بارداری دارای اضافهوزن زیادی باشید احتمال زایمان زودرس وجود دارد. در زایمان زودرس جنین نارس به دنیا میآید و در طی تحقیقات به این نتیجه رسیدهاند کودکانی که با وزن کم و نارس به دنیا آمدهاند، دارای ضریب هوشی کمتری هستند. درنتیجه باید به وزن حتما توجه شود.
مقاله مرتبط: چاقی و خطرات آن در طول بارداری
امیدواریم مطالب فوق برای والدین و همراهان عزیز مفید و کاربردی بوده باشد. ممنون میشویم نظرها و پیشنهادهای خود را با ما در میان بگذارید.
تیم محتوای ژرسه
منبع: webMD