سرد مزاجی مشکل اصلی در روابط زناشوئی
در دین اسلام ازدواج و روابط زناشوئی امری مقدس شناخته شده است و بخش مهم زندگی زوجین را تشکیل میدهد که به استحکام چهار چوب خانواده کمک شایانی خواهد کرد. ولی گاها شرایط زندگی آنقدر سخت و طاقت فرسا میشود که آرامش زندگی زوجین را بهم میزند و تفاهم زوجین را از بین میبرد، در نتیجه در روابط زناشوئیشان با مشکل سرد مزاجی مواجه میشوند.
بهطوریکه علاقهشان به جنس مخالف کاهش میباید و این کاهش علاقه در آنها مسائل و مشکلات زیادی را برایشان در پی خواهد داشت. یکی از مهمترین عواملی که روابط زناشوئی را با مشکل مواجه میکند کاهش تمایل جنسی یا همان سرد مزاجی میباشد که چنانچه سرد مزاجی درمان نشود روابط زن و مرد را میتواند بهطور کامل از بین ببرد.
سرد مزاجی هم در زنان و هم در مردان دیده میشود اما طبق مطالعات انجام شده سرد مزاجی در زنان بیشتر متداول است و در آمریکا حداقل ۲۰ درصد زنان به سرد مزاجی مبتلا هستند. سرد مزاجی به معنی عدم تمایل یکی از زوجین به روابط زناشوئی میباشد که در آن فرد به بیمیلی جنسی مبتلاست و تحریک نمیشود و از روابط زناشوئی لذت نمیبرد و نسبت به این قضیه بیتفاوت است. در اکثر موارد سرد مزاجی در زمانیکه فرد از لحاظ روحی نگران و پریشان است ظاهر میشود و نتیجه عوامل فیزیکی و عاطفی میباشد. افراد سرد مزاج در مواجه با روابط زناشوئی دچار استرس میشوند و رفتارهای بیمار گونه از خود نشان میدهند.
سرد مزاجی در زنان
همانطور که ذکر شد تعداد زنان سرد مزاج بیشتر از مردان سرد مزاج میباشد و احتمال ابتلای زنان به این بیماری بیشتر است. عواملی مانند تنشهای کاری و کاهش ترشح هورمونها سبب ایجاد سرد مزاجی در زنان میگردد. طبق آمارهای ارائه شده چیزی حدود یک سوم از زنان بین ۵۹-۱۸ سال از این بیماری رنج میبرند. سرد مزاجی علاوه بر ذهن و روح میتواند جسم را نیز تحت تاثیر قرار دهد که مشکلات متعددی را برای آنها ایجاد میکند.
زنان در روابط زناشوئی حساسترند و هر گونه اختلالی در سیستم جسمی و روحی آنها میتواند منجر به مشکل در برقراری ارتباط آنها با جنس مخالف گردد. برای برقراری ارتباط با همسر لازم است، فرد از لحاظ فکری آماده باشد تا بدن اعلام آمادگی برای برقراری یک ارتباط زناشوئی مناسب کند.
افزایش سن نیز میتواند برقراری ارتباط جنسی را تحت تاثیر قرار دهد، بهطوریکه افزایش سن همراه با تنشهای موجود در کار و زندگی میتواند سبب کاهش ارسال سیگنالهای لازم به مغز گردد و تمایل فرد به برقراری و ادامه روابط جنسی را کاهش دهد.
عوامل موثر بر سرد مزاجی
عوامل متعددی میتواند سرد مزاجی را تحت تاثیر قرار دهد. افراد سرد مزاج در مراحل اولیه این بیماری کمی از میل جنسیشان به همسرشان کاهش پیدا میکند و کم کم شدت میل جنسی به شدت در آنها کاهش پیدا میکند و گاها به حدی شدید میشود که فرد از همسر خود متنفر میشود.
مطالعات نشان میدهد در خیلی از موارد سرد مزاجی نتیجه تجربه سوء استفادههای جنسی و تجاوز در گذشته فرد است. ممکن است فرد در رابطه قبلی تجربه خوبی را از رابطه نداشته باشد، بهطوریکه روابط بعدی او را تحت تاثیر قرار میدهد یا در روابط قبلی مورد سوء استفاده قرار گرفته باشد که این عوامل میتواند روابط بعدی فرد را تحت تاثیر قرار دهد.
یکی از عوامل موثر در سرد مزاجی در زن و مرد عدم تعادل هورمونی میباشد. برای مثال کمبود هورمون جنسی تستوسترون میتواند منجر به سرد مزاجی در روابط گردد که میتوان با مراجعه پزشک آن را درمان کرد.
گاها ساعات کاری طولانی و خستگی شدید فکری و جسمی ناشی از کار میتواند منجر به سرد مزاجی و عدم تمایل به روابط جنسی گردد. استفاده از برخی داروها مانند داروهای روان گردان، داروهای کاهنده فشار خون، بیماری افسردگی و مصرف داروهای ضد افسردگی میتواند منجر به سرد مزاجی و کاهش میل جنسی گردد.
گاه سرد مزاجی تا حدی روابط را تحت تاثیر قرار میدهد که در فعالیت اندامهای تناسلی مشکل ایجاد میکند. برای مثال انقباض و انبساط ماهیچههای اندامهای تناسلی را با مشکل مواجه میکند و بهتدریج موجب فاصله گرفتن طرف مقابل میشود و رابطه درستی برقرار نمیشود. طرفین احساس راحتی نمیکنند و تمایلی به ادامه رابطه ندارند.
دیگر عوامل موثر بر سرد مزاجی
عامل دیگری که سبب کاهش تمایل جنسی زن و مرد میگردد تاخیر در بلوغ جنسی میباشد. بهطوریکه فرد به بلوغ جنسی رسیده است ولی اندام تناسلی زن یا مرد از نظر ظاهر بالغ بهنظر نمیرسد و در نتیجه امکان برقراری ارتباط مناسب وجود ندارد و رابطه جنسی ناموفق میشود و سبب سرد مزاج شدن زوجین میشود.
وجود اختلالات ژنتیکی خانوادگی مانند سندروم ترنر در زنان میتواند منجر به این امر گردد. در زنان مبتلا به سندرم ترنر بهجای دو کروموزوم جنسی x، فقط یک کروموزوم x وجود دارد و یا حتی در سندرم کلاین فلتر که در مردان رخ میدهد دو کروموزوم x وجود دارد که یک کروموزوم x ناقص است و چنانچه فرزند پسری در این حالت به دنیا بیاید دارای یک کروموزوم x اضافی است و با مشکلات ترشح هورمون جنسی مواجه خواهد شد که در آینده فرد را با مشکل سرد مزاجی مواجه میکند.
عوامل زیادی میتواند منجر به سر مزاجی گردد و لازم است فرد توسط یک متخصص و مشاور بهخوبی مورد بررسی قرار گیرد. در غیر اینصورت فرد با مشکلات زیادی در رابطه مواجه خواهد شد که در بسیاری حالات سرد مزاجی میتواند منجر به طلاق و از هم پاشیدن زندگی گردد. مشاورهای زناشوئی میتوانند به بهبود روابط مرد و زن و آگاهی آنها از سطح توقعات جنسیشان کمک کند و بهتدریج مشکل سرد مزاجی را حل کند.
داشتن یک رابطه زناشوئی مناسب و سالم میتواند کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد و خانوادهای شاد و سالم را ایجاد میکند که آرامش و سلامت خانوادهها در نهایت منجر به داشتن یک جامعه سالم کمک میکند. بنابراین اگر چنانچه با بیماری سرد مزاجی مواجه هستید آن را جدی بگیرید و سعی کنید در مراحل اولیه آن را درمان کنید.