بارداریسلامت و تغذیه

شروع وزوز گوش در بارداری به همراه علائم تا درمان

تاکنون احساس کرده‌اید که در گوشتان صدای وزوز می‌شنوید یا در گوش خود صدای زنگ می‌شنوید اما مطمئن نیستید با بارداری شما مرتبط است یا خیر؟ بارداری، دوران بسیار جذابی است که مشکلات و سختی‌های زیادی را نیز برایتان به وجود می‌آورد مانند خستگی، حالت تهوع، تغییر در خلق و خو و غیره. وزوز در گوش نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که در دوران بارداری ایجاد می‌شود و افراد کمی در مورد آن اطلاع دارند. پیشنهاد می‌کنیم با ما همراه شوید تا در مورد این مشکل نکاتی را بگوییم.

عناوینی که با هم در ادامه می‌خوانیم:

وزوز گوش چیست؟

وزوز در گوش همان شنیدن صدای زنگ در گوش است و ممکن است به حالات مختلفی مثل خش خش، غرش و صدای زوزه نیز شنیده شود. این مشکل می‌تواند بسیار آزار دهنده باشد و به دلایل مختلفی نیز اتفاق بیوفتد که بارداری نیز یکی از آن دلایل است. وزوز گوش به تنهایی بیماری محسوب نمی‌شود اما می‌تواند نشانه‌ای از وجود یک بیماری عمیق‌تر باشد. گاهی ممکن است این صدا به دلایل سطحی و بی اهمیت در گوش ایجاد شود اما در همه اوقات این گونه نیست و در صورت تکرار و آزار بیش از اندازه برای حل مشکل باید به پزشک مراجعه شود.

علائم وزوز گوش

وزوز در گوش صدایی است بدون منشا خارجی، به این معنی که فقط خود فرد می‌تواند آن را بشنود و ممکن است تنها در یک یا هر دو گوش شنیده شود. این صدا می‌تواند به صورت مداوم یا قطع شونده اتفاق بیوفتد. بیمارانی که این مشکل را تجربه می‌کنند آن را این گونه توصیف می‌کنند:

  • صدای زنگ در گوش
  • سوت
  • جیر جیر
  • صدای هیس
  • صدایی شبیه وزش باد

به طور معمول این صدا زمانی که در موقعیتی ساکت قرار دارید یا قبل از خوابتان بیشتر شنیده می‌شود و می‌تواند آزار دهنده باشد. همچنین در برخی موارد وزوز گوش با کاهش شنوایی همراه می‌باشد. صدای وزوز به طور کلی یک پدیده ذهنی است و دیگران نمی‌توانند آن را تشخیص دهند.

بیشتر بدانید: آلودگی هوا و تاثیرات آن روی زنان باردار

ممکن است وزوز در گوش با ضربان قلبتان هماهنگ شود که این پدیده عموما به وزوز ضربان‌دار مشهور است. از آنجا که به هنگام شب صداهای اطراف کاهش پیدا کرده این موضوع بیشتر جلب توجه کرده و ممکن است فرد را اذیت کند.

دلایل وزوز گوش در بارداری

علت وزوز گوش در بارداری

دلایل بسیار زیادی با درجات اهمیت مختلف برای ایجاد صدای زنگ در گوش وجود دارد و به هنگام تجربه این موضوع به طور قطع نمی‌توان گفت که علت کدام است. احساس وزوز در گوش در حالت طبیعی نیز ممکن است برای همه اتفاق بیوفتد اما بارداری ممکن است باعث تشدید آن شود. در این بخش علل مختلف صدای زنگ در گوش را بررسی می‌کنیم:

تجمع موم در گوش

در صورتی که موم‌های درون گوش شما زیادتر شود، شنیدن صدا از طریق گوش‌هایتان تغییر می‌کند. به این صورت که اگر مجرای گوش شما به دلیل تجمع و افزایش موم دچار انسداد شود، ممکن است عملکرد گوشتان دچار اختلال شود. حتی نتوانید صداهای اطراف را واضح بشنوید و در این موقعیت باید داخل گوش خود را به آرامی تمیز کنید.

سردردها

حتما تجربه سردردهایی را داشته‌اید که حتی در آن، سکوت نیز آزارتان بدهد زیرا میگرن به خودی خود می‌تواند باعث ایجاد شنیدن صدای زنگ در گوش شود. همچنین در خانم‌های باردار تجربه این سردردها بسیار شایع است.

کم خونی در بارداری

خانم‌ها در دوران بارداری معمولا دچار فقر آهن می‌شوند و کم خونی را نیز تجربه می‌کنند که خود این موضوع نیز می‌تواند دلیلی برای شنیدن صدای زنگ در گوش باشد. در صورتی که به دلیل کم خونی باشد، می‌توان با آزمایش خون از این موضوع مطلع شد و اگر با وجود مصرف قرص‌های آهن همچنان این مشکل باقی بماند، باید به دنبال علت دیگری گشت.

مدت زمان

مدت زمان وزوز در گوش به طور کامل بستگی به علت این مشکل دارد و اگر تنها به دلیل هورمون‌ها و عوامل دیگر مربوط به بارداری باشد، معمولا تا چند هفته پس از زایمان از بین می‌رود. همچنین در بعضی موارد این مدت بسیار کوتاه است. مثلا زمانی که به علت صدای بلند یا میگرن باشد، در این حالت اگر به گوشتان استراحت دهید و از عوامل ایجاد کننده دوری کنید به کلی قطع می‌شود.

افزایش فشار خون

از آنجایی که مغز بسیار به گوش نزدیک است و این بخش دارای رگ‌های خونی بسیار زیادی نیز هست، بالا رفتن فشار خون می‌تواند تاثیر زیادی روی شنیدن صدای وزوز داشته باشد. در این مورد می‌توانید به کمک پزشک میزان فشار خون را کنترل کنید.

مشکلات دهان و دندان

یکی دیگر از علل شنیدن صدای وزوز می‌تواند وجود مشکلاتی در ناحیه دهان یا حلق باشد. گاها وجود درد در دندان‌ها ممکن است به صورت وزوز در گوش نمایان شود.

هورمون‌ها و وزوز گوش

در دوران بارداری مادر بیشتر از همیشه دچار نوسانات هورمونی می‌شود که مشکلاتی را نیز به همراه دارد. کاهش و افزایش این هورمون‌ها محافظت کننده از جنین می‌تواند علت وجود احساس وزوز در گوش‌ها باشد.

وجود تومور در گوش

خوشبختانه این موضوع بسیار نادر است و تنها زمانی می‌توانید به وجود تومور در گوش‌ها مشکوک شوید که متوجه شوید علائم دیگر و خاصی دارید.

کم شنوایی

معمولا کم شنوایی در سنین بالاتر اتفاق می‌افتد و اگر شما باردار باشید نشان آن است که آنقدر دچار کهولت سن نشده‌اید. در نتیجه به این موضوع نیز توجه داشته باشید که باز هم گوش در برابر صداهای بلند مصون نیست و ممکن است، گوش دچار آسیب شود. خوب است بدانید این مشکل شایع‌ترین علت وزوز در گوش است.

راه‌های کاهش دهنده صدای گوش

اگر شما نیز دچار این مشکل هستید رعایت این نکات می‌تواند بسیار کمک کننده باشد:

مدیریت استرس

در زمان بارداری، مادر با استرس‌های فراوانی دست و پنجه نرم می‌کند و مواردی مانند خستگی‌‌ها، بی‌خوابی‌ها و غیره می‌تواند این استرس را تشدید کند. همین مسئله می‌تواند میزان وزوز گوش را تشدید کند از این رو بهتر است تا می‌توانید استرس خود را کنترل کنید.

ورزش و وزوز گوش

ورزش کردن می‌تواند در همه حال به خصوص در دوران بارداری تاثیرات مثبت خود را بر روی تک‌تک ارگان‌های بدن شما داشته باشد زیرا گردش خون را بهبود بخشیده و به همین علت علائم وزوز گوش را کاهش می‌دهد.

قرار نگرفتن در معرض صداهای بلند

قبلا گفتیم که سر و صدا می‌تواند بیش از پیش علائم را بیشتر کند و منجر به کلافگی شود. پس تا حد امکان از این مورد هم به دور باشید.

امیدواریم مطالب فوق برای شما همراهان عزیز و به خصوص زنان باردار مفید و کاربردی بوده باشد. ممنون می‌شویم نظرها و پیشنهادهای خود را با ما در میان بگذارید.

تیم محتوای ژرسه

منابع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا