بارداری

سرماخوردگی در دوران بارداری

سرماخوردگی در دوران بارداری ار آن دست بیماری‌هاست که ممکن است گریبان‌گیر هر مادری بشود. از آنجا که در دوران بارداری سیستم ایمنی بدن تا حد زیادی ضعیف می‌شود، زنان باردار پیش از پیش در معرض ابتلا به بیماری‌های مختلف از جمله سرماخوردگی و آنفولانزا قرار می‌گیرند. پزشکان استفاده از هر گونه داروهای شیمیایی را در دوران بارداری اکیدا ممنوع می‌کنند مگر در موارد خاص و تحت نظارت پزشک متخصص. داروهای شیمیایی می‌توانند بر روند رشد و شکل‌گیری جنین در داخل رحم مادر تاثیرات منفی بگذارد. در فصل‌های پاییز و زمستان بیش از هر زمان دیگری ممکن است دچار بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی شوید؛ اما روش‌های ساده‌ای برای درمان و کنترل سرماخوردگی در دوران بارداری وجود دارد تا بتوانید بدون نیاز به مصرف داروهای شیمیایی سلامت کامل خود را به دست آورید. مصرف دارو در ۱۲ هفته اول بارداری به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. بعد از عبور از این مدت زمان نیز، حتما برای مصرف هر گونه دارو به پزشک مراجعه نمایید.

سرماخوردگی حین بارداری

پیشگیری بهتر از درمان

بهتر است از ابتدای بارداری خود به دنبال پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی در دوران بارداری باشید. سعی کنید در مکان‌های شلوغ از ماسک استفاده کنید؛ از روبوسی با افراد تا حد ممکن خودداری کنید؛ دست‌هایتان را به طور مرتب بشویید؛ در هوای سرد و مجاورت باد قرار نگیرید؛ استراحت کافی داشته باشید و …

پیشگیری بهتر از درمان

درمان‌های طبیعی رفع سرماخوردگی در دوران بارداری

اگر روزهای اول سرماخوردگی در دوران بارداری هستید و یا احساس کردید ممکن است دچار سرماخوردگی و یا آنفولانزا شوید، سعی کنید با استفاده از روش‌های خانگی و طبیعی از بروز و یا گسترش بیماری در بدن خود جلوگیری کنید. از بخورهای آب گرم استفاده کنید؛ میوه‌هایی حاوی ویتامین C مانند پرتغال بخورید؛ از شلغم و لیموشیرین استفاده کنید؛ محلول آب گرم، عسل و آبلیمو تازه بنوشید؛ خود را خوب بپوشانید؛ آب گرم شور قرقره نمایید؛ برای خود سوپ مرغ بپزید و هر کار دیگری که می‌تواند سرماخوردگی نوپای درون بدن شما را بیرون کند! در صورتی که روش‌های طبیعی و در منزل نتیجه‌بخش واقع نشد، به هیچ وجه بدون مشورت با پزشک، دارو مصرف نکنید و حتما برای بهبود بیماری به پزشک مراجعه کنید.

درمان‌های خانگی سرماخوردگی در دوران بارداری

در صورت بروز این علائم حتما به پزشک مراجعه کنید

از آنجا که در دوران بارداری سیستم ایمنی بدن ضعیف شده و بیماری‌های ساده نیز می‌تواند تاثیرات منفی روی بدن بگذارد. اگر بعد از ابتلا به آنفولانزا یا سرماخوردگی در دوران بارداری متوجه کاهش حرکت جنین در شکمتان یا استفراغ و حالت تهوع شده‌اید، در تنفس دچار مشکل شده‌اید و یا هنگام دم و بازدم در قفسه سینه خود احساس درد و یا فشار می‌کنید، سرگیجه و یا تب شدید دارید، دچار خونریزی واژینال شده‌اید و یا علائم غیرطبیعی دیگر از خود بروز می‌دهید، حتما برای بهبود و درمان بیماری خود به پزشک مراجعه کنید.

استفراغ و حالت تهوع

داروهایی که می‌توانید از هفته ۱۲ هم با تجویز پزشک مصرف کنید

اگر درمان خانگی تاثیری بر بهبود روند بیماری شما نداشت می‌توانید با مراجعه به پزشک داروهای زیر را با میزان مصرفی که پزشکتان تعیین کند، استفاده کنید:

  • شربت‌های ساده سرفه
  • داروهای خلط آور
  • قرص‌های مکیدنی و تسکین دهنده گلو
  • پماد منتول برای شقیقه‌ها، قفسه سینه و زیربینی
  • استامینوفن ساده برای کاهش درد و تب
  • چسب‌های تنفسی بینی برای تنفس راحت‌تر
  • شربت‌های سرفه دکسترومتورفان یا دکسترومتورفان گوایفنسین
  • لوراتادین و یا دیفن هیدرامین برای رفع التهاب و آب ریزش بینی
  • اکسپکتورانت برای رفع سرفه و گلو درد

داروهای ضد سرماخوردگی

داروهایی که مصرف آن‌ها اکیدا ممنوع است:

برای درمان سرماخوردگی در دوران بارداری اکیدا از مصرف داروهایی مانند کدئین، ناپروکسن، ایبوپروفن، باکتریم و دیگر داروهایی که پزشک معالج شما ممنوع می‌کند، خودداری کنید. مصرف حتی یک عدد از این داروها می‌تواند تاثیرات زیادی بر جنین بگذارد و مشکلات جبران ناپذیری برای او به وجود بیاورد.

با در نظر گرفتن تمامی موارد ذکر شده، در صورتی که در دوران حاملگی به سرماخوردگی مبتلا شدید، پیش از هرگونه اقدام درمانی با پزشک مربوطه مشورت به عمل آورید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا