پدر و مادرنوزاد و کودک

بغل کردن نوزاد به چه صورت است؟

همان‌طور که می‌دانید در ابتدای تولد، کودکان بسیار حساس هستند. می‌توان این‌طور گفت که اعضای بدن نوزاد به حرکت ناگهانی و افتادن بسیار آسیب پذیر هستند. کودک شما به ویژه در سال‌های ابتدایی زندگی‌اش نیاز به بغل کردن دارد چرا که از این طریق احساس امنیت می‌کند. اگر شما با نحوه بلند کردن نوزاد و حمل او آشنا نباشید، علاوه بر این‌که ممکن است برای او احساس ناخوشایندی به وجود بیاورید، خودتان هم در نهایت از کمردرد رنج خواهید برد.

بغل کردن کودک شما به نحوه خوابیدن او بستگی دارد. باید بدانید که در عین این‌که شما می‌خواهید کودک خود را حمل کنید با بغل کردن احساس و علاقه خود را نیز به کودک خود نشان خواهید داد. دقت داشته باشید معمولا بغل کردن چون یکی از نخستین راه‌های برقراری ارتباط شما با کودک است باید به صورت صحیح انجام گیرد تا تاثیرگذار باشد. در این بخش می‌خواهیم شما را با نحوه بلند کردن نوزاد آشنا کنیم.

نکاتی که باید قبل از بغل کردن نوزاد بدانید

قبل از اینکه نوزاد خود را بغل کنید لازم است یکسری نکات را رعایت کنید که عبارتند از:

  • شستن دست‌ها: همیشه سعی کنید قبل از بغل کردن نوزاد حتما دست‌های خود را تمیز کنید. نوزادان سیستم ایمنی ضعیفی دارند که توانایی دفاع از خود را به طور کامل ندارد.
  • راحت بودن: برای این‌که موقع بغل کردن نوزاد حس خوبی داشته باشید باید از لحاظ روحی و جسمی کاملا آرام باشید. این مورد بیشتر در پدرها دیده می‌شود که گاهی از بغل کردن نوزاد می‌ترسند. بهتر است در اینجور مواقع یک نفس عمیق بکشید و به خودتان دوباره فرصت دهید.
  • توجه به سر و گردن کودک: موقع بغل کردن نوزاد به درست نگه‌داشتن سر و گردن توجه کنید. هنگام تولد سنگین‌ترین بخش بدن نوزاد سر است و نوزاد در اوایل قادر به کنترل و نگه‌داشتن سر خود نیست. همین‌طور به قسمت نرم بالای سر نوزاد باید حواستان باشد.

کمی شرح در مورد بغل کردن نوزاد

شما هم بدون شک زمانی که فردی نوزاد شما را بغل می‌کند نگران هستید که نکند نداند که چطور باید نوزاد شما را حمل کند و او را دچار مشکل کند. اشکالی ندارد که اطرافیان کودک شما را بغل کنند اما دقت داشته باشید که آن‌ها در واقع باید بدانند که نحوه بغل کردن به چه صورت است و همچنین حمایت صحیح از سر او را نیز بلد باشند.

مقاله مرتبط : زردی (یرقان) در نوزاد چیست؟

 این امر به ویژه زمانی اهمیت دارد که می بینید پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها در عین این‌که بسیار به نوزاد علاقه‌مند هستند اما نحوه بلند کردن نوزاد را بلد نیستند و معمولا به روش قدیمی او را در آغوش می‌گیرند. در این مواقع بهتر است که با ملایمت به آن‌ها تذکر دهید. همچنین برای انتقال کودک به بغل یک فرد دیگر باید با حوصله باشید و این کار را به سرعت انجام ندهید. بهتر است که پس از مدتی کودک خود را پس بگیرید. همین‌طور اجازه ندهید که فردی که کودک را بغل می‌کند بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی داشته باشد.

بغل کردن بر روی شانه

نحوه صحیح بلند کردن

برای اینکه نوزاد خود را بلند کنید ابتدا یکی از دست‌های خود را زیر سر و گردن بچه و دست دیگر خود را زیر باسن او بگذارید. در حالی که بدنتان نزدیک است او را بلند کنید و حمایت از سر و گردن را هم فراموش نکنید. نوزاد را به سمت قفسه سینه و شانه‌های خود بچرخانید.

بلند کردن نوزاد دارای مدل‌های مختلفی است. بهترین روشی که می‌توانید توسط آن نوزاد خود را بلند کنید روشی است که هم شما با آن راحت هستید هم نوزادتان. نوزاد شما باید امنیت را در آغوش شما تجربه کند. صحیح‌ترین نحوه بلند کردن نوزاد به این صورت است که او به سینه چسبیده یا روی شانه‌های شما قرار گرفته باشد. اگر در این حالت هم نوزاد شما احساس خوشایندی نداشته باشد، شروع به گریه کردن خواهد کرد.

انواع روش‌های بغل کردن نوزاد

  1. بلند کردن نوزاد روی شانه: این حالت یک روش ساده و آرامش‌بخش برای مادر و کودک است. برای این کار شما باید یک دست را زیر باسن کودک خود بگذارید و با دست دیگر خود شانه او را نگه دارید. دقت داشته باشید که پس از این باید سر او را نگه دارید و نوزاد را به قفسه سینه خود بچسبانید.
  2. حالت دمر روی بازو: این حالت برای وقتی کودک بهانه گیر می‌شود، بسیار مناسب است. در این حال نوزاد در واقع مقابل صورت شما قرار خواهد گرفت. برای این کار سر بچه را روی خمیدگی آرنج خود قرار دهید و باسن او را با دست دیگر نگه دارید. همین‌طور می‌توانید به آرامی به پشت کودک چند ضربه بزنید تا آروغ بزند.
  3. حالت گهوراره: یکی از آسان‌ترین روش‌های بغل کردن نوزاد در هفته‌های اول تولدش است. در این حال باید کودک را به طور افقی بخوابانید سپس با یک دست سر و گردن کودک را نگه‌دارید. حواستان باشد سر و گردن کودک در امتداد دست شما باشد و روی خم داخلی دست و آرنجتان باشد. در نهایت هم با دست دیگر باسن کودک را نگه‌دارید. کودک را به بدن خود نزدیک کنید و به آرامی او را به چپ و راست تکان دهید.
  4. وضعیت زیر بغل: این حالت برای دوران شیردهی بسیار مناسب است و به دو صورت نشسته و ایستاده قابل استفاده است. یک دست زیر سر و گردن نوزاد بگذارید و پشت کودک را روی همان دست بخوابانید مواظب سر و گردن کودک باشید. طوری نوزاد را در آغوش بگیرید که بدنش از پهلوی شما خم شود و پاهایش در پشتتان قرار بگیرد. نوزاد را نزدیک سینه یا کمرتان کنید و از دست آزاد خود برای شیر دادن به نوزاد استفاده کنید.
نحوه بغل کردن صحییح کودک

سایر روش‌های دیگر

  • بغل کردن رو به بیرون: وقتی کودک شما کمی بزرگ شد و خواست اطراف خود را بهتر ببیند، این نوع بغل کردن بسیار خوب است. این روش به این صورت است که پشت کودک را به قفسه سینه خود تکیه می‌دهید طوری که سرش تکیه گاه داشته باشد. یک دست زیر باسن کودک قرار دارد. مطمئن شوید سر کودک به قفسه سینه شما تکیه دارد. اگر کودک می‌تواند بشیند کودک را روی پایتان بگذارید.
  • تماس سینه به سینه: کودک به طور غریزی از شنیدن صدای ضربان قلب مادر آرام می‌گیرد. دست راست زیر باسن و پشت کودک قرار دهید و دست چپ خود را زیر سر او بگذارید. کودک را آرام بلند کرده و نزدیک قفسه سینه خود بیاورید با دست چپ سر و گردن کودک را نگه‌دارید. نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که سر کودک یک طرف باشد تا بتواند خوب نفس بکشد.

مهم‌ترین نکات در مورد بغل کردن نوزاد

  • زمانی که نوزاد در آغوش شما گریه یا بهانه‌گیری کرد، بهتر است روش دیگری را امتحان کنید.
  • مواظب باشید سر کودک در جای درست باشد تا مشکلی در تنفس نداشته باشد.
  • به خاطر داشته باشید هنگام جابه‌جایی کودک بین دستانتان، یک دست خود را زیر سر او قرار دهید.
  • موقع شیر دادن به کودک می‌توانید از بالشت برای تکیه دادن او استفاده کنید.
  • زمانی که کودک در بغل شما قرار دارد آشپزی نکنید و چیزای داغ در دست نگیرید.
  • وقتی نوزاد در آغوش شما است برای ایمنی بیشتر از کسانی که با وسایل خطرناک کار می‌کنند، دور بمانید.
  • موقع بالا و پایین رفتن از پله نوزاد را با هر دو دست خود محکم بگیرید.
  • نوزاد خود را ناگهانی به بالا پرتاب نکنید.
  • بهتر است بچه‌ها و افراد مسن نوزاد را در حالت نشسته بغل کنند.
  • هرگز کودک را موقع بازی یک دفعه محکم تکان ندهید زیرا خطرناک است و گاهی سبب خونریزی در مغز او می‌شود.

سعی کردیم در این محتوای کاربردی و مفید، شما همراهان عزیز را با نحوه صحیح بغل کردن نوزاد آشنا کنیم. ممنون می‌شویم نظرها و پیشنهادهای خود را با ما در میان بگذارید.

تیم ژرسه

منبع:

Health Line

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا