فواید نارنگی و تاثیر آن در دوران بارداری
فواید نارنگی موضوعی است که میخواهیم در این مطلب به آن بپردازیم. این میوه جزو مرکبات و یکی از میوههای بسیار خوشمزه فصل پاییز میباشد که عطر و بوی بسیار وسوسه انگیزی دارد و قطعا اگر خانمی در دوران بارداری قرار داشته باشد، دوست دارد این میوه را بخورد.
احتمالا شما هم شنیدهاید که نارنگی موجب بروز مشکلاتی مانند زردی در نوزاد میشود. در این مطلب قصد داریم تا فواید نارنگی را به طور کامل توضیح دهیم و مزایا و معایب خوردن این میوه در دوران بارداری را بگوییم.
نگاهی به خواص نارنگی
میوه نارنگی یکی از مرکبات بسیار پر فایده برای بدن و سلامتی اندامها است. این میوه حاوی کلسیم، آهن، پتاسیم، اسید فولیک، اسید بتاکاروتن، ویتامینهای K ،B2 ،B1 ،D ،A و C است و از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار میباشد. زمانی که نارنگی را در زمان سرماخوردگی مصرف شود، میتواند عفونت را کنترل کرده و ریههای شما را پاکسازی کند.
همچنین به دلیل پایین بودن میزان فروکتوز آن بدون نگرانی از ذخیره چربی میتوانید آن را مصرف کنید. نارنگی سوخت و ساز بدن را افزایش میدهد و میتواند برای لاغری به شما کمک کند. این میوه برای بیماریهای قلبی و عروقی نیز مفید است و باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش میشود. در واقع عمل هضم را بهتر میکند. همچنین این میوه منبع غنی از آنتی اکسیدانهای مفید میباشد.
انتخاب و روش نگهداری از نارنگی
نارنگیهایی که پوست صاف، بدون خراش، کبودی و لکه هستند را انتخاب کنید سپس آنها را بو کنید که بوی خوبی بدهند. نارنگی را در دست بگیرید، نارنگیهایی که رسیده باشند نسبت به اندازشان سنگین هستند. این میوه معمولا به مدت 2 هفته در یخچال ماندگاری دارد. همینطور برای مزه دار کردن مرغ و گوشت بسیار کاربرد دارد.
جایگاه نارنگی در برنامه غذایی
نارنگی به خاطر طعمی که دارد میتواند در سالادها و پیش غذاها استفاده شود. همچنین مصرف آن به تنهایی یا همراه ماست کم چرب و پنیر کم چرب یک وعده غذایی خوب محسوب میشود. انتخاب نارنگی برای تزئین برخی از غذاها یک انتخاب هوشمندانه است.
فواید نارنگی و مصرف آن در بارداری
دوران بارداری زمانی بسیار حساس و با اهمیت برای مادر و جنین میباشد. مادر باید مراقب تمام مواد خوراکی که میخورد باشد تا آسیبی به جنین وارد نشود. قطعا تمامی میوهها برای سلامت و تامین مواد مغذی بدن شما مفید است اما باید توجه داشته باشید که زیاده روی کردن در مصرف تمامی غذاها و میوهها میتواند آسیب زا باشد. نارنگی نیز یکی از میوههایی است که فواید بسیار زیادی برای بدن دارد اما باید مراقب باشید تا ویار شما باعث بیش از اندازه مصرف کردن این میوه نشود.
اگر حالت تهوع داشته باشید، این میوه میتواند درمان بسیار خوبی باشد. در ماههای اول بارداری خانم حامله حالت تهوع دارد و به طور کامل نمیداند از کدام مواد غذایی خوشش میآید و از کدامین بیزار است. معمولا برای این افراد بوهای مختلف نیز آزار دهنده است. برای درمان این حالت میتوانید یک نارنگی را برش دهید و جلوی بینی خود بگیرید تا بوهای اذیت کننده را کم کنید.
در واقع نارنگی یک میوه اشتها آور است. ضعف، سردرد، حالت تهوع و استفراغ از مواردی بسیار آزار دهنده و خسته کننده در ماههای اول بارداری هستند. نارنگی به گونهای است که به راحتی میتوان از آن برای کاهش حالت تهوع استفاده کرد.
اگر تجربه مادر شدن را داشته باشید حتما اهمیت بسیار زیاد اسید فولیک را میدانید. اسید فولیک مادهای است به طور مرتب از سوی پزشکها توصیه میشود. بیشتر دکترها قرص اسید فولیک را در ماههای اول بارداری تجویز میکنند. اسید فولیک برای رشد بیشتر و بهتر جنین، رشد سیستم عصبی و بسیاری از اندامهای جنین کمک میکند. خطر سقط جنین نیز با مصرف این ماده کاهش مییابد. نارنگی یکی از میوههایی است که مقدار زیادی اسید فولیک دارد که مصرف آن در بارداری بسیار مفید است.
فواید دیگر نارنگی در بارداری
یکی دیگر از خواص نارنگی وجود مقادیر بسیار زیاد ویتامین C است. ویتامین C در فصلهای سرد سال باعث میشود تا بدن در مقابل بیماریها مقاومت بیشتری داشته باشد و کمتر مبتلا به ویروسهای فصلی شود. ترکیب فسفر، سدیم، کلسیم، پتاسیم و ویتامینهای A ،B و P باعث میشود تا اگر بدن شما ورمی داشته باشد از بین برود.
در صورتی که خانم باردار درگیر مسمومیت، کم خونی، زکام، تورم، اختلالات گوارشی، یبوست، اختلالات سوخت و ساز، استرس و عصبانیت باشد، میتواند از این میوه برای حل مشکلات خود استفاده کند. بوی خوش این میوه میتواند یک اشتها آور عالی باشد. اگر ویار بسیار شدیدی دارید، میتوانید از نارنگی برای کم شدن آن استفاده کنید.
آیا مصرف نارنگی در دوران بارداری مضراتی نیز دارد؟
این میوه همانطور که اشاره شد دارای فواید بسیار زیادی است اما باید توجه داشت که مصرف بیرویه از هر چیزی ممکن است برای مادر و یا جنین مشکلاتی را ایجاد کند. خوردن نارنگی در شرایطهای خاصی برای مادران باردار ممنوع است که عبارتند از:
- خوردن این میوه برای کسانی که دارای سابقه حساسیت هستند، مضر است. در صورتی که خانم بارداری که سابقه حساسیت دارد این میوه را مصرف کند، امکان دارد نوزاد دچار بیماریهایی مثل حساسیت مادرزادی و مستعد ابتلا به آسم، درماتیت، اگزما شود. البته باید گفت خوردن یک تا دو عدد در یک مقطع زمانی ایجاد مشکلی نمیکند.
- مادرانی که دچار بیماریهایی مثل گاستریت، بیماریهای روده، هپاتیت، نفریت هستند نیز نباید در دوران بارداری از این میوه استفاده کنند زیرا نارنگی موجب میشود تا اسید معده بیشتر شود و فرد دچار مشکلات گوارشی شود.
همچنین ویتامین C بسیار زیاد در نارنگی میتواند موجب زایمان زودرس شود. بهتر است از این میوه در سه ماهه سوم بارداری به صورت کم مصرف کنید.
آیا نارنگی باعث ایجاد زردی در نوزادان میشود؟
باید توجه داشته باشید که این موضوع یک باور بسیار قدیمی و اشتباه است. هیچ میوهای از دسته مرکبات باعث نمیشود تا نوزاد دچار زردی شود. بیماری زردی نوزادان به دلیل وجود مادهای در خون آنهاست و هیچ ربطی به خوردن این میوه ندارد. بنابراین در صورتی که باردار هستید، نگران خوردن نارنگی نباشید و به راحتی نارنگی خود را میل کنید.
ما سعی کردیم از فواید، ضررها و مصرف نارنگی در بارداری را برای شما همراهان عزیز بگوییم. ممنون میشویم نظرها و پیشنهادهای خود را با ما در میان بگذارید.
تیم ژرسه
منبع: نی نی پلاس