کاهش درد زایمان طبیعی با روشهای مختلف
کاهش درد زایمان با توجه به مشخص شدن فواید بسیار زیاد زایمان طبیعی، از جمله مباحثی است که این روزها بیشتر از قبل مورد توجه قرار میگیرد. درد زایمان طبیعی را میتوان بدون شک یکی از سختترین و بیشترین دردهایی دانست که خانمها در طول زندگی خود تجربه میکنند و برای فرار از آن به عمل سزارین روی میآورند. نکته جالب توجه اینجاست که با روشهای طبیعی و ساده نیز میتوان این درد را تا حد زیادی کاهش داد و برای این همیشه کابوس ترسناک زایمان طبیعی را از ذهن پاک کرد. با ما همراه باشید تا روشهای کاهش درد را با شما به اشتراک بگذاریم.
روشهای کاهش درد زایمان طبیعی
مصرف ویتامین D
یکی از روشها استفاده از ویتامین D قبل از بارداری و حین آن است. پزشکان معتقد هستند زنانی که سطح ویتامین D بالاتری دارند تا حد بسیار زیادی درد زایمانشان کمتر است. قبل از بارداری میتوانید ماهیانه از قرصهای ویتامین D استفاده کنید و در زمان بارداری نیز از خوراکیهای طبیعی و نور خورشید بهره ببرید.
زایمان در آب
زایمان در آب یکی دیگر از روشهای کاهش درد زایمان طبیعی است که چند سالی است در بسیاری از بیمارستانها مورد استفاده قرار میگیرد. قرار گرفتن بدن در آب گرم حین زایمان باعث آرامش و رها شدن عضلات بدن میشود و درد آن را تا حد زیادی کم میکند.
استفاده از تکنیک تنفس صحیح و کاهش درد زایمان طبیعی
دم و بازدم صحیح در زمان زایمان از دیگر روشهای کاهشی است که قبل از وضع حمل باید به مادر آموزش بدهند. تنفس عمیق در حین انقباضات رحمی میتواند تا حد زیادی به روند زایمان کمک کرده و درد ناشی از آن را کاهش دهد.
بیشتر بدانید: درد استخوان واژن در بارداری از علت تا نحوه تشخیص و درمان
استفاده از آب گرم
استفاده از آب گرم را شاید بتوان اولین و ابتداییترین راه کاهش درد زایمان طبیعی دانست که از گذشتههای دور قابلهها از آن استفاده میکردهاند. قرار دادن کمر یا دست و پاها در آب گرم یا قرار دادن حوله گرم روی آنها میتواند درد موضعی و گرفتگی آنها را کاهش دهد و کمک کند زایمان در زمان کوتاهتری انجام گیرد.
بیحسی اپیدورال و کاهش درد زایمان
از دیگر روشهای کاهش درد استفاده از روشهای بیحسی موضعی است که حتما باید در بیمارستان و با تجویز پزشک انجام شود. در این روش پایین شکم، پایین کمر، بالای ران و لگن تا حد زیادی بیحس میشود. در این بیحسی مادر در حین زایمان نباید بخوابد و زمانهایی که نیاز به زور دارد را کاملا احساس کرده و انجام میدهد.
مقاله مرتبط: زایمان طبیعی با روش بی حسی اپیدورال
حرکت در حین زایمان
با وجود تحمل درد در حین زایمان، سعی کنید ساکن روی تخت خود دراز نکشید. جابهجایی و حرکت در حین زایمان میتواند تا حد زیادی سرعت وضع حمل را افزایش دهد و دردهای آن را کاهش دهد. جالب است بدانید با ایستادن یا نشستن در حالت عمود و قدم زدن، نیروی جاذبه نیز به کمک شما آمده و زایمان را حدود یک ساعت زودتر و با درد کمتری انجام میدهید. با کمک این روشها میتوانید تا حد زیادی درد زایمان را کاهش داده و با آرامش خاطر فرزند خود را به دنیا آورید.
ورزش کردن
قلب مادر در زمان بارداری 30 تا 50 درصد بیشتر از قبل کار میکند. در نتیجه برای تنظیم سیستم قلبی و عروقی ورزش اهمیت پیدا میکند. ورزشهایی مانند یوگا، پیلاتس، شنا و پیادهروی جزو ورزشهای مفید برای زنان باردار است.
انجام حرکات کگل
کگل یک تمرین ساده ولی تاثیرات زیادی روی سلامت مادر دارد زیرا باعث منقبض شدن عضلات کف لگن و تقویت آن میشود. در نتیجه انجام آن تا قبل از زایمان باعث زایمان راحتتر و کمتر شدن احساس درد میشود.
مثبت فکر کردن
یکی از روشهایی که در کاهش درد زایمان موثر است، مثبت اندیشیدن است. در زمان بارداری از افکار منفی مانند ترس از سقط جنین، فشارخون در بارداری و اضافه وزن را از خود دور کنید. سعی کنید دوران بارداری را با آرامش سپری کنید تا زایمان راحتتری داشته باشید.
ماساژ روغن روی شکم
مالیدن روغن روی شکم و ناحیه تناسلی یکی از روشهایی است که در کاهش درد زایمان طبیعی موثر است چون باعث لغزندگی و حرکت آسانتر نوزاد میشود. همچنین اگر پوست خشکی دارید، میتوانید تعداد دفعات استفاده را بیشتر کنید.
طب سوزنی
طب سوزنی از دیرباز به عنوان یکی از روشهای کمک درمانی برای کاهش درد و استرس قبل از زایمان و زمان زایمان است. تاثیرات مثبت طب سوزنی به خاطر آزاد شدن آندروفین و سروتونین است که باعث احساس آرامش میشود. در نتیجه پیام درد به مغز نمیرسد و سبب کاهش دردهای زایمان طبیعی میشود.
هیپنوتیزم و کاهش درد زایمان طبیعی
روانشناسان و پزشکان متخصص در آمریکا معتقدند، هیپنوتیزم باعث کاهش دردهای زایمان میشود و یکی از مهمترین ضد دردها است. یکی از اثرات آن آگاهی به ذهن برای کاهش درد و عدم ارسال احساس درد میشود.
امیدواریم مطالب فوق برای شما همراهان عزیز کاربردی بوده باشد. ممنون میشویم نظرها و پیشنهادهای سازنده خود را با ما در میان بگذارید.
تیم محتوای ژرسه
منبع: kids health