بارداری

آنچه باید در مورد سونوگرافی واژینال بدانید.

حتماً تاکنون نام سونوگرافی و سونوگرافی واژینال را شنیده‌اید، در سونوگرافی معمولی پزشک به‌وسیله یک دستگاه که بر روی شکم بیمار قرار می‌گیرد به بررسی جنین و سلامت قسمت‌های داخلی شکم می‌پردازد درحالی‌که سونوگرافی واژینال به بررسی سلامت دستگاه تناسلی زن پرداخته و در ضمن بررسی به مقدار پنج تا هشت سانتی‌متر در واژن فروبرده می‌شود.

تفاوت بین سونوگرافی معمولی و واژینال
سمت راستی سونوگرافی واژینال و سمت چپی سونوگرافی عادی

چه موقع پزشک دستور سونوگرافی واژینال را می‌دهد؟

  1. زمانی که یک زن با یک شکم غیرطبیعی یا خونریزی‌های قاعدگی غیرطبیعی به پزشک مراجعه کند، پزشک به‌منظور شناسایی کیست‌ها و فیبروم های رحمی دستور سونوگرافی واژینال را صادر خواهد کرد.
  2. درصورتی‌که یک زن از مشکل ناباروری رنج می‌برد، پزشک به‌منظور شناخت عامل ناباروری چنین دستوری را می‌دهد و حتی این آزمایش می‌تواند مشخص کند مشکل از خانم است یا آقا.
  3. زمانی که یک خانم ای یو دی یا دستگاه ضدبارداری را به‌تازگی دریافت کرده باشد، پزشک برای یقین از جاسازی صحیح دستگاه دستور سونوگرافی واژینال را می‌دهد.
  4. زمانی که پزشک به سبب دردهای لگنی و خونریزی‌های نا موعد متوجه بارداری خارج از رحمی بیمار باشد از طرق سونوگرافی واژینال به بررسی و حقیقت‌یابی می‌پردازد.
  5. زمانی که پزشک از طریق سونوگرافی نتواند وضعیت ضربان قلب جنین و یا جفت را به‌خوبی مشاهده کند یا درباره سلامت جنین به شک بیفتد تجویز سونوگرافی واژینال می‌کند.
  6. زمانی که یک خانم دچار زایمان زودرس بشود پزشک به‌منظور اینکه بتواند زمان شکفتن رحم را تخمین بزند یا مشاهده کند دستور سونوگرافی واژینال می‌دهد.
  7. زمانی که یک زن باردار دچار خونریزی شود دکتر برای اطمینان از اینکه آیا جنین سخت شده است یا نه دستور سونوگرافی واژینال می‌دهد.
  8. زمانی که یک خانم باردار به سبب سخت جنین در مراحل پیشین دچار اضطراب تحت نظر پزشک باشد، پزشک جهت بررسی دهانه رحمی و تغییرات آن‌که می‌تواند منجر به سخت جنین شود دستور سونوگرافی واژینال را می‌دهد.
تصویر بارداری خارج از رحمی

آیا باید برای انجام سونوگرافی واژینال کار خاصی انجام دهیم؟

خیر برای سونوگرافی واژینال لازم نیست هیچ کاری انجام دهید تنها اگر پریود هستید به خاطر رعایت نکات بهداشتی تامپون خود را دور بیندازید. لباس‌زیر و شلوارتان را درآورید و منتظر پزشک بمانید. البته باید بدانید این آزمایش در دو حالت نتیجه خوبی خواهد داشت، حالت اول اینکه ناشتا باشید و مثانه شما خالی باشد و یا اینکه مثانه شما پر باشد و روده کنار برود، تا پزشک بتواند تصویر مطلوب را تهیه کند. اگر پزشک شما دستور داده است؛ که مثانه‌ی شما باید پر باشد یک ساعت قبل از سونوگرافی تا می‌توانید آب بنوشید.

سونوگرافی واژینال به چه صورتی انجام می‌شود؟

برای انجام سونوگرافی واژینال بیمار به حالت داگی بر روی تخت معاینه دراز می‌کشد و پزشک به‌منظور بررسی دستگاه تناسلی پروب را به‌اندازه پنج تا هشت میلی‌متر وارد واژن بیمار می‌کند. بیمار در لحظات اولیه سونوگرافی واژینال درد بسیار شدیدی مانند درد آزمایش پاپ اسمیر تجربه خواهد کرد. اما این درد بسیار کوتاه است و یک تا چند دقیقه بعد از بین خواهد رفت.

آیا سونوگرافی واژینال برای خودم و نوزادم ضرری دارد؟

اگر شما باکره نباشید سونوگرافی واژینال هیچ ضرری برای شما نخواهد داشت . این روش به دلیل عدم استفاده از امواج فراصوتی و امواج اشعه ایکس هیچ ضرری برای جنین ندارد و نتایج حاصل از آن دقیق‌تر خواهد بود.

سونوگرافی واژینال به پزشک در تشخیص چه چیزهای کمک می‌کند؟

سونوگرافی واژینال در تشخیص  بسیاری از بیماری‌های دستگاه تناسلی زنان انجام می‌شود و در اغلب موارد نتایج آن آنی و سریع خواهد بود. سرطان اندام‌های تناسلی، فیبروم، عفونت لگن،کیست از این دسته بیماری‌ها هستند.

سونوگرافی واژینال در تشخیص بارداری خارج از رحمی، سقط‌جنین  و بارداری طبیعی نیز توصیه‌شده است.

مهم‌ترین نکته در سونوگرافی واژینال چیست؟

به خود استرس راه ندهید و از درد اولیه سونوگرافی واژینال نترسید. مدت این آزمایش تنها بیست تا سی دقیقه است و شما فقط دو یا سه دقیقه درد خواهید داشت. یادتان باشد اگر اضطراب داشته باشید نتیجه خوبی نخواهد داشت و پزشک مجبورتان می‌کند دوباره آزمایش بدهید. از نتیجه آزمایش وقف نداشته باشید و اگر خدای‌نکرده دکتر به شما گفت بیمارید مراحل درمان را بدون هراس آغاز کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا