بارداریسلامت و تغذیه

بارداری زنان در دهه سی زندگی، مشکلات و مزایا

امروزه براساس تحقیقات به عمل آمده، بارداری زنان در دهه 30 زندگی بسیار متداول شده است. با بالا رفتن سن ازدواج، سن بارداری نیز افزایش یافته است. هر بارداری نیاز به یک سری آمادگی‌ها برای زوجین دارد. در نتیجه اضافه شدن یک فرد به خانواده باعث تغییر نیازهای افراد می‌شود. در حال حاضر بیشتر زوجین نظرات خاصی برای فرزندآوری دارند. به خاطر همین موضوع برنامه‌ریزی و پیش‌بینی‌های مختلفی برای ساختار زندگی خود و فرزندانشان در نظر می‌گیرند.

بارداری در سنین بالاتر ممکن است برای زنان مسائل و مشکلاتی به وجود بیاورد؛ از طرف دیگر مزایایی همچون آمادگی برای فرزنددار شدن و تمایل به مادری و افزایش اطلاعات و آگاهی را می‌تواند در پی خود داشته باشد.

مشکلات بارداری زنان در دهه 30

بارداری و به دنبال آن زایمان برای مادر و جنین می‌تواند با مشکلاتی همراه باشد و حتی جان مادر یا جنین گاهی در معرض خطر قرار می‌گیرد. برای پیشگیری و کاهش خطرات، مراجعه به متخصصین زنان و زایمان و مامایی بهترین راهکار است تا نیازهای جسمی مادر و جنین بررسی شوند و اقدامات لازم صورت گیرد. ضروری است بفهمیم وضعیت سلامتی مادر در چه شرایطی است تا اقدامات لازم را انجام دهیم.

بارداری زنان و مشکلات جسمی

پیشنهاد می‌کنیم در تمام سنین قبل از اقدام به بارداری آزمایش‌هایی جهت غربالگری و اطلاع از وضعیت سلامت جسمی با یک متخصص مشورت کنید. برنامه غذایی مناسب و برخورداری از فیزیک و اندام مستحکم شما را در داشتن بارداری و زایمان طبیعی یاری می‌دهد. پزشکان با بررسی‌هایی مانند پاراکلینیک و معاینات بالینی نیازهای جسمانی شما را تعیین می‌کنند و پیشگیری‌های لازم را به شما ارائه می‌دهند.

شانس مشکلات غددی مانند تیروئید یا کم خونی‌ها در دهه 30 زندگی افزایش پیدا می‌کنند. توصیه‌های ورزشی مناسب هم برای آمادگی بارداری و زایمان لازم است.

پیامدهای بارداری زنان در دهه 30 زندگی

خطرات زایمان و سقط جنین

با افزایش سن، شانس زایمان طبیعی به علت تغییرات لگن و استخوان‌ها کاهش پیدا می‌کند که برای مادر و نوزاد می‌تواند خطراتی را به دنبال داشته باشد. بنابراین احتمال سزارین و خطراتی که به همراه دارد در این سن بیشتر می‌شود.

مقاله مرتبط: زایمان طبیعی با روش بی حسی اپیدورال

زایمان‌ زودرس یکی دیگر از پیامدهای افزایش سن در بارداری است. هر بارداری خطر سقط جنین را با خود دارد اما افزایش سن، خطر سقط را افزایش می‌دهد. رایج‌ترین علت سقط در اصل به علت مشکلات کروموزومی است.

مسائل ژنتیکی

بر پایه مطالعات و تحقیقات، شانس تولد نوزادانی با سندروم داون با افزایش سن مادر بیشتر می‌شود. به طوری که در ۳۵ سالگی به بعد شانس سندرم داون تا ۱ به ۸۵ افزایش پیدا می‌کند. غربالگری در دهه 30 به شما کمک می‌کند تا اقدامات لازم را انجام دهید. آزمایشات ژنتیکی و غربالگری و آمنیوسنتز در پیشگیری یا اقدامات درمانی کمک‌کننده هستند.

تذکر: یادتان باشد بارداری زنان در دهه 30 زندگی نیاز به دقت و رسیدگی‌های خاصی دارد.

مقاله مرتبط: آزمایش غربالگری در دوران بارداری و نکاتی که خوب است بدانید

تغییرات خلقی و عاطفی

هر بارداری به دلیل تغییرات هورمونی که ایجاد می‌کند باعث تغییر در خلق و خوی افراد می‌شود. این موضوع ربطی به سن نداشته و تنها ناشی از تغییرات هورمونال است. بلوغ و آگاهی به کنترل شما در اثر این تغییرات کمک می‌نماید. تنها به دلیل افزایش شانس اختلالات ژنتیکی یا عوارض بارداری و زایمان احتمالا استرس‌های بیشتری را تجربه کنید. راهکار این چالش مشاوره با متخصص زنان و روانشناس است.

سایر مشکلات مربوط به بارداری زنان در دهه 30

  • برای باردار شدن به دلیل بلوغ زن تخمک‌گذاری در 30 سالگی دچار تغییراتی می‌شود. در نتیجه برای باردار شدن زمان بیشتری نیاز است.
  • با افزایش سن احتمال ابتلا به دیابت بارداری و فشارخون بیشتر می‌شود.
  • در دهه 30 احتمال زایمان سخت به علت احتمال اینکه دهانه رحم درست باز نشود، وجود دارد. بنابراین در چنین مواقعی سزارین را پزشک توصیه می‌کند.

مزایای بارداری زنان در دهه 30 زندگی

بارداری در دهه 30 زندگی مزایایی برای مادر و خانواده و فرزندان می‌تواند به همراه داشته باشد. دلایلی وجود دارد که زنان ترجیح می‌دهند تا در این سنین اقدام به بارداری کنند که به شرح زیر است:

بلوغ عاطفی و روانی

بارداری زنان در دهه 30 درست زمانی است که فرد به بلوغ عاطفی و روانی رسیده است و ثبات عاطفی دارد. این امر باعث ثبات و پایداری خانوادگی بیشتری می‌شود که در سایه آن می‌تواند برای صیانت خانواده و همسر و فرزندان تلاش بهتری انجام بدهد. در این سنین کیفیت روابط همسران پیشرفت قابل توجهی دارد. به علاوه در این سنین فرد به خودشناسی بیشتری رسیده و پخته‌تر شده است. از طرفی دیگر قدرت و توان روانی بیشتری برای بچه‌داری دارد.

بلوغ اجتماعی و اقتصادی

در دهه 30 زندگی معمولا تحصیلات تمام شده است و فرد موقعیت اجتماعی خود را تا حدودی به دست آورده است. این موضوع معمولا همراه با افزایش توان اقتصادی فرد همراه است. در نتیجه مادر و پدر آرامش نسبی دارند. همچنین با افزایش توان اقتصادی پذیرش فرزند و رفع نیازهای مادی او بهتر امکان‌پذیر می‌‌شود.

راهکارهای لازم برای بارداری زنان در دهه 30 زندگی

به منظور کاهش خطرات بارداری و زایمان برای مادر و کودک اقداماتی لازم است، انجام شود تا به کمک آنها سلامت هر دو نفر تامین شوند. این اقدامات شامل مراجعه به دندانپزشک، مراجعه به پزشک و غربالگری ژنتیک و آزمایشگاهی و پیروی از سبک زندگی سالم (عدم مصرف دخانیات و الکل، ورزش و تغذیه سالم) است. همچنین کنترل استرس و مصرف قرص‌های ضدبارداری را چند ماه قبل از بارداری حتما متوقف کنید.

امیدواریم مطالب فوق برای شما همراهان عزیز مفید بوده باشد. ممنون می‌شویم نظرها و پیشنهادهای خود را با ما در میان بگذارید.

تیم محتوای ژرسه

منبع: mayo clinic

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا