اقدام به بارداریبارداری

همه چیز درباره‌ی هفته اول بارداری

هفته اول بارداری زمانی است که شما هنوز از باردار بودن خود اطلاعی ندارید. زمانی که شما اقدام به بارداری می‌نمایید تا پریود بعدی که اتفاق می‌افتد شما خبری از بارداری خود نخواهید داشت. بعد از گذشتن ۳ الی ۵ روز از چرخه قاعدگی شما به این موضوع پی می‌برید که باردار هستید. با استفاده از تست‌های خانگی و یا آزمایش خون می‌توانید به این موضوع پی‌ببرید. در این مطلب می‌خواهیم به تمام اتفاقات هفته اول بارداری بپردازیم.

نه ماه بارداری یک سیر تکاملی عالی و پیشرفته است که در بدن مادر و جنین اتفاقات فوق العاده‌ای رخ می‌دهد. برای همه‌ی مادران جالب است تا درباره‌ی ماه‌های بارداری اطلاعات کافی را کسب نمایند. یک مادر باید بداند که در هر زمان از بارداری خود چه مواد غذایی را استفاده نماید و یا از انجام چه کارهایی بپرهیزد. گاه مادران با نداشتن اطلاعات کافی نمی‌توانند به خوبی از جنین خود مراقبت نمایند و آن را از دست می‌دهند.

جنین در هفته اول بارداری به چه شکل است؟

هفته اول بارداری زمانی است که شما هنوز از بارداری خود مطلع نیستید. در واقع اصلا چیزی به نام جنین وجود ندارد. در این مرحله در صورتی که اسپرم در داخل رحم زنده باشد با تخمک آزاد شده از سمت تخمدان لقاح می‌یابد و هنوز در لوله‌های رحمی قرار دارد.

بنابراین اصلا نمی‌توانیم بگوییم که در هفته اول بارداری جنین شما به چه شکل است. در این هفته از بارداری جنین شما نه دارای وزنی است و نه شکلی.

در هفته اول بارداری در بدن مادر چه اتفاقاتی می‌افتد؟

حتما دوست دارید بدانید که در هفته اول بارداری شما چه اتفاقاتی در بدنتان می‌افتد. در این زمان هنوز جنینی وجود ندارد. این هفته تخمک از تخمدان شما آزاد شده است و اسپرم‌ها برای رسیدن به تخمک وارد مسابقه‌ای سخت شده‌اند. یک تخمک تنها تا ۲۴ ساعت فرصت دارد تا توسط اسپرم بارور شود.

تخمک دارای یک لایه و پوسته سختی است. شاید نفوذ اسپرم به داخل آن غیر ممکن به نظر برسد، اما در واقع اسپرم‌ها از انتها چسبناک هستند و به تخمک می‌چسبند تا در آن نفوذ نمایند. با نفوذ اسپرم در واقع تخم تشکیل می‌شود. در واقع در هفته اول بارداری شما در دوره تخمک گذاری قرار دارید و به احتمال زیاد دردی را در ناحیه زیر شکم احساس می‌نمایید.

بنابراین در هفته اول بارداری ممکن است درد خفیفی را در شکم احساس نمایید. همچنین در این زمان میزان دمای بدن نیز افزایش خواهد داشت. اگر احساس گرمی داشتید، نگران نشوید، این‌ها نشانه تخمک گذاری هستند. در واقع اتفاقات اصلی و اساسی در هفته اول بارداری در بدن مادر اتفاق می‌افتد. در ظاهر شاید شما متوجه بسیاری از چیزها نباشید اما جنین شما کم کم دارد در رحمتان به وجود می‌آید.

چه اقداماتی در هفته اول بارداری لازم است؟

اسید فولیک ماده‌ای است که باید در این دوره آن را مصرف نمایید. اسید فولیک باعث پیشگیری از بسیاری از مشکلات جسمی نوزاد می‌گردد. بهتر است از زمانی که قصد بارداری دارید شروع به استفاده از این ماده نمایید. اغلب پزشکان اسید فولیک را به مادران تجویز می‌نمایند.

داشتن آرامش روان یکی از اصلی‌ترین مواردی است که باید در این دوره نسبت به آن توجه داشته باشید. استرس و اضطراب یکی از عوامل بسیار مضر در روند رشد جنین است. همچنین دقت داشته باشید که تغییرات زیادی در الگوی زندگیتان ایجاد نگردد. زیرا هر تغییر می‌تواند باعث استرس در شما گردد. قطعا بدن شما در حال حاضر به ویتامین‌های بیشتری نیاز دارد، بنابراین تمام مکمل‌هایی را که پزشکتان تجویز نموده مصرف نمایید.

همچنین مواد غذایی نیز وجود دارد که نباید از آن‌ها استفاده نمایید. کافئین، نیکوتین، الکل، انواع شیرین کننده‌های مصنوعی نباید در این دوران استفاده شوند. در صورتی که داروی خاصی را مصرف می‌نمایید، حتما باید به پزشک خود اطلاع دهید. تا جایی که می‌توانید از انجام کارهای سنگین، بلند کردن اشیای سنگین و فعالیت‌های پر فشار اجتناب نمایید.

از تمام موادی که دارای مواد شیمیایی و سمی هستند دوری نمایید. تماس با این مواد، استشمام گازهای سمی می‌تواند برای شما و جنین مضرات بسیار زیادی داشته باشد. بنابراین به شدت مراقب در مجاورت بودن با این مواد سمی باشید.

در هفته اول بارداری چه مواد غذایی را مصرف نماییم؟

قبل از هر چیز باید بدانید که افراط در هر چیزی برای شما و جنین مضر است. بعضی از مادران بنابر باورهای غلط اینگونه می‌پندارند که بعد از بارداری باید مقدار غذای خود را افزایش دهند. بهترین کار این است که رژیم متعادلی را در این زمان داشته باشید تا بعدا در ماه‌های آخر که وزن بدن افزایش می‌یابد دچار مشکل نگردید.

همانطور که در بالا اشاره شد اسید فولیک یکی از اصل‌های ضروری در هفته اول بارداری می‌باشد. اسید فولیک در عدس، لوبیا و غلات وجود دارد. شما باید در هفته اول بارداری از این مواد غذایی استفاده نمایید تا اسید فولیک مورد نیاز بدن خود را تامین نمایید. بهتر است به کلی غذاهای سالم را در رژیم غذایی خود قرار دهید و تحرک قابل قبولی را داشته باشید.

در هفته اول بارداری باید تصمیم خود را بگیرید و استعمال انواع دخانیات را ترک کنید. همچنین میزان کافئین مصرفی را نیز باید به شدت کم کنید. سعی کنید حتما در رژیم غذایی خود از آهن، کلسیم و فیبر استفاده کنید. در این دوران حتما باید از مقدار آب کافی استفاده نمایید. کمبود آب بدن در دوران بارداری می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

از کجا بدانیم در دوره تخمک گذاری قرار داریم؟

هفته اول بارداری در واقع همان دوره تخمک گذاری است که لقاح در این زمان انجام می‌گردد. برای تشخیص دوره تخمک گذاری، می‌توانید علائم مشخصی را بررسی نمایید. یکی از این علائم افزایش دمای بدن است. در زمان تخمک گذاری دمای بدن افزایش پیدا می‌‌کند.

می‌توانید به وسیله تب سنج دمای بدن خود را اندازه بگیرید و در صورت بالا بودن آن بدانید که در دوره تخمک گذاری قرار دارید. علامت دیگری که می‌توانید شما را از تخمک گذاری آگاه کند، ترشحات غلیظ دهانه رحم است. در صورتی که ترشحات واژن غلیظ‌تر شده باشد، می‌توانید بدانید که در دوره تخمک گذاری قرار دارید.

چه کارهای مهمی را باید در هفته اول بارداری انجام دهید؟

در صورتی که قصد بارداری دارید و می‌خواهید بچه‌دار شوید باید برخی از کارها را لیست نمایید.

  • حتما با خودتان عهد ببندید که از استرس و اضطراب دور باشید.
  • آرامش روان خود را حفظ کنید و نگذارید به روح خودتان و جنین آسیبی وارد شود.
  • تاریخ دقیق پریود قبلی خود را یادداشت نمایید.
  • حتما از ویتامین‌ها و مواد مورد نیاز بدن خود در هفته اول بارداری استفاده نمایید.
  • در صورت وجود مشکل ژنتیکی و ارثی در خانواده خودتان و همسرتان حتما با پزشک مشورت نمایید.
  • حتما مدارک و اسناد پزشکی را که درباره‌ی اختلالات کروموزومی است به پزشک نشان دهید تا از سالم بودن فرزندتان اطمینان یابید.
  • آزمایش‌های غربالگری را نیز به هیچ عنوان فراموش نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا