پس از بارداری

مراقبت‌های لازم در هفته اول نوزاد

هفته اول بعد از به دنیا آمدن نوزاد دورانی بسیار حساس و مهم است. در هفته اول نوزاد ممکن است هنوز با دنیای تازه سازگار نباشد و بدنش دچار مشکلاتی گردد. به دلیل کمبود تجربه، مادر نگرانی‌های زیادی درباره‌ی مراقبت از نوزاد دارد. بهتر است در این زمان افراد و بستگان نزدیک در امر نگه داری به مادر کمک نمایند. در صورتی که می‌خواهید اطلاعات بیشتری درباره‌ی مراقبت‌های لازم در هفته اول نوزاد پیدا کنید با ما در این مطلب همراه باشید.

چگونه با نوزاد رابطه عاطفی برقرار نماییم؟

در هفته اول باید مادر و نوزاد رابطه عاطفی لازم را با یکدیگر برقرار نمایند. بعد از خارج شدن جنین از رحم مادر، نوزاد بوی مخصوص مادر خود را درک می‌نماید و علاقه دارد تا تماس پوست به پوست با مادر خود داشته باشد. شیر دادن مادر به نوزاد یکی از بهترین راه‌ها برای ایجاد رابطه‌ی عاطفی عمیق مادر و فرزند می‌باشد.

بهتر است مادر در زمان شیردهی رابطه چشم به چشم با نوزاد برقرار نماید تا نوزاد عشق مادر را بیشتر احساس نماید. هفته اول بعد از زایمان زمانی بسیار حساس برای مادر و نوزاد می‌باشد که کاملا وجود یکدیگر را سرشار از عشق می‌نمایند.

میزان خواب نوزاد در هفته اول

میزان خواب نوزادان در هفته اول تولد حدود ۲۲ الی ۲۰ ساعت در روز می‌باشد. در واقع این میزان بیشترین مقدار خواب در کل عمر یک انسان می‌باشد. نوزاد باید به مقداری کافی خواب داشته باشد و فقط زمانی را برای شیر خوردن بیدار گردد. می‌توانید از راهکارهایی برای راحت‌تر خوابیدن نوزادان استفاده نمایید.

بهتر است از اول نوزاد را عادت دهید تا خودش به خواب برود. در صورتی که نصف شب نیاز به شیر دادن و یا تعویض پوشک بود تا جای ممکن آرام این کارها را انجام دهید تا خواب نوزاد دچار مشکل نگردد. بهتر است در طول روز مقداری او را مشغول نمایید تا شب‌ها راحت‌تر به خواب رود.

در هفته اول نوزاد چقدر باید شیر بخورد؟

معمولا نوزادان در هفته اول هر دو ساعت یک بار نیاز به شیر خوردن دارند. اگر نوزاد شیر مادر می‌نوشد حتما هر دو ساعت یک بار با گریه کردن نیاز خود را نشان می‌دهد. در صورتی که نوزاد شیر خشک مصرف می‌نماید باید نسبت به شیر خوردن نوزاد حساس باشید. هر بار شیردهی باید ۱۰ الی ۱۵ دقیقه طول بکشد تا نوزاد به اندازه کافی سیر شود.

قدرت فک نوزاد در هفته اول بسیار کم است و مادر باید صبر و حوصله کافی را داشته باشد تا نوزاد مقدار کافی شیر دریافت نماید. بعد از گذشتن چهار روز نوزاد باید هر روز ۶ بار ادرار و ۴ بار مدفوع داشته باشد. نکته‌ی دیگری که شما را از کافی بودن شیر دریافتی مطمئن می‌کند وزن گیری نوزاد می‌باشد.

مقاله مرتبط : روش‌های افزایش شیر مادر را بشناسیم

حمام نوزاد باید چند وقت یکبار باشد؟

بسته به فصلی که در آن نوزاد به دنیا می‌آید دفعات حمام کردن می‌تواند متغیر باشد. بهتر است در هفته اول بعد از به دنیا آمدن نوزاد یک تا دو بار او را به حمام ببرید. در صورتی که در فصل تابستان قرار دارید می‌توانید هفته‌ای سه بار نوزاد را حمام کنید. البته توجه داشته باشید که بند ناف نوزاد بیفتد و بعد او را حمام کنید.

چگونه از پوست نوزاد محافظت نمایید؟

در هفته اول پوست نوزاد بسیار حساس و آسیب پذیر است، باید مراقبت‌های لازم را درباره‌ی پوشک بچه بکنید. حتما باید بلافاصله بعد از ادرار و مدفوع نوزاد را شسته و تمیز نمایید تا پوست او دچار مشکل نشود. استفاده از پوشک‌های غیر مرغوب می‌تواند مشکل جدی برای نوزادتان درست کند. دستمال مرطوب‌ها نیز اغلب دارای الکل هستند و باعث حساسیت روی پوست نوزاد می‌گردد.

مقاله مرتبط : تشخیص زردی نوزاد از هپاتیت

چگونه از بند ناف نوزاد مراقبت نماییم؟

بند ناف یکی از حساس‌ترین مواردی است که باید نسبت به آن توجه خاصی داشته باشید. بهتر است تا زمانی که بند ناف نیفتاده است نوزاد را حمام نکنید و از ورود آب به اطراف آن جلوگیری نمایید، زیرا این موضوع باعث می‌شود تا ناف عفونت نماید. در صورتی که ترشحات و قرمزی را در اطراف بند ناف مشاهده نمودید حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید، زیرا ممکن است عفونت در این قسمت اتفاق افتاده باشد.

بعد از ختنه کردن باید چه مراقبت هایی را داشته باشیم؟

معمولا اغلب افراد در هفته اول بعد از به دنیا آمدن نوزاد اقدام به ختنه کردن نوزاد می‌نمایند. تقریبا یک الی دو هفته زمان لازم است تا آلت تناسلی نوزاد شما بهبود پیدا کند. بهتر است در این زمان از تماس مستقیم پوشک با آلت تناسلی جلوگیری نمایید. حتما بلافاصله بعد از ادرار کردن بدن نوزاد را با آب تمیز نمایید.

سایر اقدامات مهم در هفته اول

  • در این هفته از خواباندن کودک به پهلو اجتناب نمایید، حتما کودک را به پشت بخوابانید.
  • بهتر است در جایی که او می‌خوابد بالش و وسایل زیادی را قرار ندهید.
  • در هفته اول حتما باید در اتاقی یکسان با نوزاد خود بخوابید.
  • واکسیناسیون نوزاد را در زمان مشخص شده انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا