سلامت و تغذیه

علائم و راه حل‌ها برای درد و حساسیت سینه‌ها

درد و حساسیت سینه‌ها ممکن است در طول زندگی یک زن وجود داشته باشد، از سن بلوغ تا دوران بارداری و فراتر از آن. در این مقاله آنچه را که نیاز دارید بدانید و اینکه چطور می‌توانید کمی این دردناک بودن سینه‌ها را تسکین دهید را برای شما توضیح می‌دهیم.

در حالی که درد سینه‌ها یکی از اولین نشانه‌های بارداری است که اغلب زنان آن را تجربه می‌کنند، البته این نشانه همیشه درست نمی‌باشد. تجربه این حالت معمولا قبل از شروع دوره‌ی قاعدگی، هنگام بارداری، شیردهی و بعد از یائسگی شایع است. در این زمان‌ها، نوسانات هورمونی در بدن رخ می‌دهد که منجر به بروز حساسیت و درد در ناحیه سینه‌ها می‌شود.

همچنین گاهی متوجه می‌شوید که سینه‌ها در روزهای منتهی به شروع دوره‌ی ماهانه شما بزرگتر می‌شوند، این نتیجه افزایش میزان استروژن است که در بدن شما تولید می‌شود. پروژسترون زمانی اتفاق می‌افتد که دوره ماهانه شما فرا رسیده و تمام شده است که باعث درد و حساسیت در پستان‌ها می‌شود.

برخی این نشانه‌ها را در کل پستان خود احساس می‌کنند، در حالی که برخی دیگر احساس خارش در ناحیه اطراف نوک پستان دارند. با این حال، این نشانه بسیار مشابه با یکی از مواردی است که اکثر زنان هنگام بارداری تجربه می‌کنند، که می‌تواند موجب سردرگمی برای کسانی شود که می‌خواهند یا نمی‌خواهند باردار شوند. در ادامه هر نکته‌ای را که باید در این مورد بدانید توضیح می‌دهیم:

۱-چه چیزی باعث درد و حساسیت سینه‌ها در دوران بارداری می‌شود؟

اگر شما باردار هستید – تبریک می‌گویم! – دلیل شما برای مقابله با سوزش و درد سینه کمی متفاوت است، اگرچه این نشانه مربوط به افزایش هورمون‌ها می‌باشد. پس از تخمک‌گذاری، بدن شما شروع به تولید هورمون‌های بارداری یعنی استروژن، پروژسترون و پرولاکتین می‌کند که باعث تحریک سینه‌ها و ایجاد غده ترشح‌کننده شیر درون سینه‌ها می‌شود تا برای ایفای نقش خود در تغذیه نوزاد آماده شوند.

چیزی که احساس می‌کنید در واقع بزرگ شدن سینه‌ها است که خود برای ایجاد شیر می ‌باشد و این نارحتی ممکن است در طول بارداری شما همراه شما باشد. اغلب زنان در سه ماهه اول رشد بافت را تجربه می‌کنند که باعث می‌شود سینه‌ها دردناک و حساس شوند و همه این آشوب در سینه شما می‌تواند به خاطر تغییر در شیمی بدن شما باشد.

ابتدا هورمون‌های بارداری پروژسترون و ماده محرک غده جنسی باعث افزایش حجم خون در سراسر بدن شما می‌شود و باعث چاق شدن شما شما می‌گردد. بعدا، هورمون‌ها موجب تغییر در سلول‌های رنگدانه سینه می‌شود که موجب تغییر رنگ نوک پستان‌ها می‌گردد.

مقاله مرتبط : شیر مادر یا شیر خشک ، کدام یک بهتر است

سلول‌های کم‌رنگ جایشان را به سلول‌های تیره می‌دهند و به سطح پوست می‌رسند و نوک پستان شما را مشخص‌تر می‌سازد، که در نهایت به کودک شما کمک می‌کند که به راحتی نوک سینه را ببیند. شارون فیلان، دبیر علمی و پروفسور بیماری‌های زنان و مامایی در دانشکده پزشکی مرکز علوم درمانی دانشگاه نیومکزیکو می‌گوید :”این می‌تواند توضیح دهد که چرا برخی از زنان در طول بارداری تجربه حساس شدن سینه‌ها را دارند”.

سپس، همرمون‌های بیشتری مجاری شیر را در سینه‌ها خود را نشان می‌دهند تا در حدود سومین ماه بارداری خود را فعال کنند. پاتریک داف، یک متخصص زنان و زایمان در دانشگاه فلوریدا می‌گوید :”استروژن و پروژسترون ساخته شده توسط جفت، باعث افزایش تولید مجاری داخل بافت پستان می‌شود.

“داف می‌گوید:” این کانال‌ها بزرگتر می‌شود و شروع به تولید و نگهداری جوانه زنانه می‌کنند، شکل اولیه شیر مادر”. این می‌تواند باعث ایجاد درد سینه‌ها شود. همه این تغییرات سریع باعث می‌شود که سینه‌های شما احساس ناراحتی، حساس به لمس، حس زخم شدگی و دردناکی داشته باشید. اما خوشبختانه، با پیشرفت بارداری درد بهبود می‌یابد.

۲- چه چیزی در طول بارداری حساسیت پستان را کاهش می‌دهد؟

خبر خوب این است که درد به احتمال زیاد با پیشرفت دوران بارداری بهبود یابد، اما در عین حال همه چیزهایی که در ابتدای بارداری می‌توانید در مورد درد سینه انجام دهید وجود ندارد. خوشبختانه، چند حقه که از تجربه مادران وجود دارد که می‌تواند ناراحتی سینه‌های شما را تسیکن دهد.

  • سعی کنید یک سینه‌بند راحت‌تر بپوشید. از سوتین‌های نخی استفاده کنید یا سینه‌بند محافظ مخصوص شیردهی استفاده کنید. سعی کنید سوتین شما تمام سینه را بپوشاند و از تکان خوردن سینه جلوگیری کند.
  • یک منطقه بدون لمس ایجاد کنید. در دوران بارداری خصوصا در ماه‌های آخر از مالش سینه خودداری کنید. لمس و فشار سینه موجب افزایش درد و حساسیت سینه‌ها می‌شود.
  • لباس‌های راحت انتخاب کنید. لباس‌های راحت و گشاد بپوشید زیرا سینه‌ها در دوران بارداری بزرگ‌تر می‌شوند و پوشیدن لباس تنگ و چسبان باعث برخورد سینه به لباس می‌گردد و سینه را حساس‌تر و دردناک می‌کند.
  • کمپرس سرد را امتحان کنید. یک حوله بر روی سینه خود بگذارید و یک بسته یخ را روی منطقه بگذارید (یک کیسه منجمد نخودفرنگی هم خوب عمل می‌کند!).
  • دوش آب گرم بگیرید. هر کسی به درمان سرما پاسخ نمی‌دهد بنابراین اگر از استفاده از یخ تسکین پیدا نکردید، سعی کنید کمی زمان را در حمام گرم و بخار سپری کنید. گرما می‌تواند به آرام کردن عضلات و کاهش تنش کمک کند.
  • تایید دکتر برای استفاده از مسکن. اگر درد طاقت شما را به طاق آورده، با مشاوره از پزشک خود می‌توانید از مسکن استفاده کنید.

۳- چه چیزی باعث درد و حساسیت سینه‌ها بعد از بارداری می‌شود؟

آه، بله – فکر می‌کردید که وقتی بچه زیبایتان به دنیا آمد، سرانجام از درد پستان خلاص می‌شوید. متاسفانه اینطور نیست، زیرا دو تا چهار روز پس از به دنیا آمدن نوزاد سینه‌ها پر از شیر و سنگین می‌شود وباعث دردناکی سینه می‌شود.

۴- درد سینه پس از زایمان تا چه زمانی ادامه دارد؟

برای سینه‌ها طبیعی است که تا دو تا پنج روز پس از زایمان تورم کنند. به این دلیل این اتفاق می‌افتد که شیر شما آماده خوردن می‌شود، یعنی پستان‌هایتان پر از شیر شده است و عارضه‌ای به نام تورم و بادکردگی سینه یا درد سینه‌ها بعد از زایمان رخ می‌دهد. این باعث دردناکی و یا احساس سنگینی در سینه‌ها می‌شود. این حالت موقت است که هر چه بدنتان بیشتر به شیر دادن عادت کند کاهش خواهد یافت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا