سلامت و تغذیهنوزاد و کودک

سوختگی بین پای نوزاد و درمان آن

سوختگی بین پای نوزادان یک اتفاق نسبتا شایع در زمان نوزادی محسوب می‌شود. در اثر وجود آمونیاک در ادرار و مدفوع و تماس آن با پای نوزاد، ایجاد حساسیت یا سوختگی می‌کند. سوختگی پای نوزاد به دلیل سهل‌ انگار بودن پدر و مادر نبوده بلکه به دلیل استفاده از پوشک است. این موضوع بیشتر در یک سال اول زندگی نوزاد رخ می‌دهد.

علائم سوختگی بین پای نوزاد

  • در قسمت ران، باسن و اندام تناسلی نوزاد التهاب وجود دارد.
  • احتمال دارد که کودک نسبت به قبل بی‌قرارتر و حتی موقع تعویض پوشک وقتی دست با قسمت ملتهب تماس پیدا می‌کند، عصبی شود و گریه کند.

دلایل سوختگی بین پای نوزاد

رطوبت ناحیه پوشک

یکی از شایع‌ترین علل ایجاد سوختگی پای نوزادان است. مواقعی که رطوبت پوشک بر روی پای نوزاد مانده باشد باعث سوختگی می‌شود. زمانی که کودک دچار اسهال می‌شود و میکروب‌های درون مدفوع با ادرار ایجاد آمونیاک کرده و پوست حساس کودک را دچار سوختگی می‌‌کنند.

پوشک و سوختگی بین پا

مواد غذایی جدید

شروع مواد غذای جدید ترکیب مدفوع را تغییر می‌دهد. این تغییر می‌تواند به خاطر وجود اسید در ترکیب مدفوع باشد. در نتیجه تماس با پوست، پای نوزاد دچار سوختگی می‌شود. در مورد مواد غذایی جدید به رژیم کودک، حتما به اضافه کردن تک‌به‌تک مواد غذایی توجه کنید و به یکباره استفاده نکنید.

باکتری‌ها و یا قارچ‌ها

وجود برخی از باکتری‌ها و یا قارچ‌ها می‌توانند سبب سوختگی پای نوزاد شوند.

آنتی‌بیوتیک‌ها

آنتی بیوتیک‌ها نیز می‌توانند باعث سوختگی پای نوزاد شوند زیرا سبب اسهال می‌شوند. همچنین باعث از بین رفتن میکروب‌های طبیعی بدن می‌شوند و در سوختگی بین پای نوزاد تاثیر دارند.

نکاتی در مورد سوختگی بین پای نوزاد

  • نسبت به سوختگی پای نوزاد بی اهمیت نباشید و سریع با دیدن اولین نشانه برای درمان اقدام کنید.
  • اگر بعد از 2 یا 3 روز سوختگی پای نوزاد خوب نشد حتما پیش متخصص کودکان بروید.
  • سعی کنید روغن بچه یا کرم به ناحیه سوختگی بزنید تا از التهاب جلوگیری کنید.

بیشتر بدانید : میزان خواب نوزادان چقدر است؟

درمان سوختگی بین پای نوزاد

درمان سوختگی پای نوزاد اغلب به‌ صورت خانگی امکان‌پذیر است اما گاهی به علت وجود برخی علائم همانند تب، لکه‌های زردرنگ، ترشح، تاول، جوش‌های چرکی یا زخم‌های باز نیاز است سریع به پزشک مراجعه شود.

نکته مهم در درمان سوختگی پای نوزاد، خشک نگه‌داشتن محل سوختگی از رطوبت ادرار یا مدفوع است. این نکته بسیار پراهمیت بوده و حتی خود نیز منجر به درمان می‌شود. توجه داشته باشید که برای خشک‌ کردن پوست نوزاد را نباید مالش داد چون ممکن است باعث زخم شده که تحریک و خارش را به دنبال داشته باشد.

هوا خوردن پای نوزاد یکی دیگر از راهکارهای درمان خانگی محسوب می‌شود. در صورت وجود دمای مناسب انجام این کار باعث بهبود خواهد شد.

عدم استفاده از پوشک برای زمانی که سوختگی بین پا است و برهنه خوابیدن نوزاد نیز بسیار کمک‌کننده است. روش دیگر استفاده از پمادهای سوختگی موضعی برای برطرف شدن مشکل پای نوزادان است. با این روش‌ ترمیم پوست نوزاد آسان‌تر می‌‌شود.

درمان‌های دیگر

یکی دیگر از نکات مهم درمان، عدم استفاده از کرم‌ها و یا پمادهای معطر است زیرا ایجاد حساسیت پوستی می‌کنند. همچنین مواد شوینده‌ای برای لباس‌زیر و شلوار کودک انتخاب کنید که از مواد معطر نباشد و از نظر شیمیایی تا حد امکان خنثی باشند تا سبب تحریک و حساسیت پوستی نشوند. کهنه کودک را به مواد نرم‌کننده آغشته نکنید چون این مواد نیز می‌توانند سبب التهاب پوست شوند.

در ضمن مراقب حساسیت‌های کودک باشید تا به‌ موقع تشخیص داده شوند. در مواردی که عوارض دیگری به سوختگی پای نوزاد اضافه‌شده همچون تب و تاول و غیره مراجعه به پزشک ضروری بوده و باید حتما انجام شود.

تذکر: کرم‌های سه‌گانه، ویتامین A و D، روغن کبد ماهی و اکسید روی از جمله محصولاتی هستند که برای سوختگی پای نوزاد تجویز می‌شوند.

سعی کردیم هر آنچه لازم است در مورد سوختگی بین پای نوزاد به شما همراهان عزیز بگوییم. ممنون می‌شویم نظرها و پیشنهادهای خود را با ما در میان بگذارید.

تیم ژرسه

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا