اقدام به بارداریبارداریسلامت و تغذیه

فولیک اسید و همه چیز در پیرامون آن

فولیک اسید یکی از مواد ضروری و مورد نیاز بدن در زمان بارداری می باشد. توصیه می شود که مادران قبل از اقدام به بارداری و در طول بارداری از این ماده استفاده نمایند. در واقع این مکمل از خانواده فولات می باشد که مصرف آن می تواند از مشکلات و ناهنجاری های بسیاری در جنین پیشگیری نماید. تقسیم سلولی، تکامل اعضای بدن و شکل گیری لوله های عصبی از جمله مواردی است که فولیک اسید بر روی آن ها اثر می گذارد.

دلیل ضروری بودن مصرف فولیک اسید

در صورتی که کمبودی در زمینه این مکمل در بدن مادر وجود داشته باشد، رشد سیستم و لوله های عصبی جنین با مشکل همراه خواهد بود. لوله های عصبی در دوران بارداری ، ماه ها و حتی از روزهای اول شروع می گردد. بنابراین بهتر است حتی اگر قصد بارداری ندارید و در سن بارداری هستید این ماده را مصرف نمایید، زیرا در صورت اتفاق بارداری ناخواسته ممکن است ناهنجاری هایی در نوزاد وجود داشته باشد. نقص لوله های عصبی، مشکلات قلبی و عروقی و شکاف کام از جمله عوارض بارز کمبود فولیک اسید در بدن مادر می باشد.

مقاله مرتبط : مکمل های اسید فولیک کدامند به همراه تاثیر و زمان مصرف

چه مقدار فولیک اسید برای بدن لازم است؟

مقدار نرمال استفاده از فولیک اسید در دوران بارداری ۴۰۰ الی ۶۰۰ میکروگرم می باشد. ممکن است پزشک شما مکمل ها و ویتامین هایی را برای شما تجویز نماید که دارای مقادیر کافی فولیک اسید باشد. بنابر تشخیص پزشک شاید او مستقیما قرص این مکمل را برای شما تجویز نماید. این نکته را در نظر داشته باشید که استفاده بیش از اندازه و زیاد از مکمل ها و ویتامین ها در دوران بارداری می تواند خطرناک بوده و عوارضی را برای مادر و جنین در پی داشته باشد.

غذاهای مفید برای جذب فولیک اسید

کمبود این مکمل باعث ایجاد چه مشکلاتی می شود؟

بیماری های عصبی مانند اسپینا بیفیدا (بسته شدن ناقص نخاع و ستون فقرات)، آنانسفالی و اوتیسم از جمله عوارض کمبود این ماده در بدن مادر می باشد. مشکلات در لوله های عصبی از مهم ترین عارضه های کم بودن این مکمل می باشد. زایمان زودرس نیز یکی از دیگر عوامل اشکال در لوله های عصبی است. ممکن است نوزاد مبتلا به اسپینا بیفیدا شود که این بیماری می تواند مشکلات بسیاری را در زندگی نوزاد ایجاد نماید. همچنین به وجود آمدن بیماری های قلبی و عروقی نیز یکی دیگر از عوارض لوله های عصبی در جنین می باشد. عارضه آنانسفالی به معنی عقب ماندگی شدید ذهنی نیز نتیجه اشکال در لوله های عصبی است.

در مواردی نیز نوزادان متولد شده دارای سوراخی در جمجه هستند که نام این بیماری را آنسفالوسل می نامند. اغلب نوزادانی که با مشکل کمبود فولیک اسید به دنیا می آیند وزن بسیار کمی خواهند داشت.

بهترین زمان مناسب برای مصرف این ماده

استفاده این مکمل بعد از غذا بهترین زمان برای مصرف آن می باشد. بهتر است بعد از خوردن هر وعده غذایی قرص فولیک اسید خود را استفاده نمایید. میزان جذب این ماده در بدن بعد از غذا بیشتر از هر زمان دیگر خواهد بود. همچنین بهتر است تا ۲ ساعت بعد از استفاده این مکمل چای یا قهوه مصرف نکنید. متاسفانه بعضی از مادران عادت به خوردن چای بعد از غذا دارند که این مورد می تواند اشکال در جذب این مکمل را به وجود آورد، همچنین در صورتی که از ویتامین ب۱۲ نیز استفاده می کنید به همراه فولیک اسید مصرف نمایید. جذب این دو ماده به همراه هم بهتر و بیشتر اتفاق می افتد. البته حتما در این مورد با پزشک خود مشورت نمایید.

غذای های مناسب برای جذب فولیک اسید

این ماده در غذاهایی همچون سبزیجات برگ دار، کلم بروکلی و چغندر یافت میشود و البته میتوانید در رژیم روزانه خود هم بیابید مثل غلات، برنج، آب پرتقال و ماکارانی

در رابطه با بارداری سعی کنید اطلاعات خودتان را بالا ببرید و بتونید حتی زبان بدن خودتان را یاد گرفته و بدانید در چه وضعیتی قرار گرفته، امیدوارم با نظرهای خود ما را یاری در بهبود کنید.

منبع: healthline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا