از کجا بدانیم برای بچه دار شدن آماده ایم؟

آیا آمادگی لازم برای بچهدار شدن را دارم؟ این سوالی است که بسیاری از زوجین از خود و یا دیگران میپرسند و به دنبال آن پاسخهای متنوعی را دریافت میکنند. هر کسی با توجه به تجربیات و علایق و احتمالا مطالعات خود جوابی میدهد. اما مناسبترین پاسخ این است که: “بهتر است به یک متخصص زنان سری بزنید.” برخی نیز با سوال دیگری پاسخ خواهند داد که اصلا برای بچهدار شدن به آمادگی نیازی هست؟ پدران و مادران ما به این موضوع چه اهمیتی میدادند؟ و سوالات مشابه بسیار دیگر.
نکات لازم جهت بچه دار شدن
بچهدار شدن یعنی پذیرش مسئولیت زندگی یک فرد در آینده. لذا جهت انجام درست مسولیتها لازم است حتما تدارکات لازم و بررسی کافی انجام دهیم. نیازهای انسان شامل: نیازهای جسمی، عاطفی، اقتصادی و اجتماعی است. با توجه به تعدد و تنوع نیازهای انسان، تدارکات بسیاری لازم است در نظر گرفته شوند.
ابتدا بررسی کنیم که نقش فرزند در زندگی مشترک ما چیست؟ هدف ما از بچهدار شدن کدام است؟ لزوم و نقش فرزند در زندگی ما چیست؟ بهترین زمان برای داشتن فرزند با توجه به امکانات زندگی ما چه زمانی است؟ بسیاری سوالات دیگر وجود دارند که بایستی به آنها فکر کرده و پاسخ داد.بنابراین قبل از اقدام بایست سوالات فوق را پیدا کرده و به آنها پاسخ دهیم. در صورتی که پاسخ آنها نشان دهنده آمادگی و رسیدن زمان نسبتا مناسب بود، تصمیم مناسب را بگیریم. تا بتوانیم از زندگی مشترک و پدر و مادر شدنمان لذت برده و نتیجه خوبی را کسب نماییم.
بررسیهای لازم قبل از بچه دار شدن
با توجه به این که بچهدار شدن مسئولیت زندگی حال و آینده فرد دیگری است لذا لازم است از متخصصین حوزههای مربوطه اطلاعاتی به دست بیاوریم. از آن جایی که فرزند از ابتدا ارتباط مستقیمی با مادر دارد، بنابراین بررسی وضعیت سلامت جسمانی مادر قبل از اقدام به بچه دار شدن ضروری است. پس بهتر است مراجعه به پزشک از نظر بررسی وضعیت سلامت مادر آینده اولین اقدام باشد.
دومین نکته بسیار مهم بررسی وضعیت روحی و روانی و ارتباطات پدر و مادر است. زن و شوهری که تصمیم به بچهدار شدن میگیرند، لازم است ابتدا به مشاور و روانشناس خود مراجعه نمایند و از نظر آمادگی روحی و روانی اطلاعات لازم را به دست بیاورند.
سومین نیاز یک انسان، نیاز اقتصادی است. آیا خانواده توان اقتصادی لازم را برای ورود یک فرد جدید دارد؟ بنابراین لازم است نیازهای اقتصادی و خرجهای لازم مثل هزینه پزشک، بیمارستان، آزمایشات، لباس کودک و سایر ملزومات را برآورد هزینه نمایید. بررسی جایگاه اجتماعی و مسایل مرتبط را نیز با کمک رواشناس و مشاور خانوادهتان میتوانید بررسی کنید.
مقاله مرتبط : چگونه مادر خلاقتری برای نوزاد خود باشیم؟
بررسیهای لازم پزشکی قبل از بچهدار شدن
لازم است قبل از بچهدار شدن، مادر از وضعیت سلامت و توان جسمی خود به خوبی آگاه شود. در صورت نیاز به درمان و سایر مداخلات پزشکی اقدامات لازم را باید به کمک کادر درمان برای مادر تامین نمود. برخی مشکلات میتوانند حتی مانع بچهدار شدن یک زن بشوند. بیماریهای دستگاه تناسلی از این نظر بالاترین اهمیت را دارند.
اگر یک زن دارای بیماریهای زمینهای و مزمن باشد حتما باید با پزشک خود در خصوص بارداری و زایمان مشورت کند. بیماریهایی همچون: بیماریهای قلبی-عروقی، دیابت، بیماریهای تنفسی، مشکلات غددی، سرطانها و بیماریهای روانی خاص (سایکوز) از موارد بسیار مهم جهت بررسی و درمان هستند. پزشکان متخصص زنان و زایمان با بررسیهای آزمایشگاهی و بالینی قادرند در این موارد به شما کمک کنند.
لازم است تا بیماریهایی که در خانواده وجود دارند را نیز به اطلاع پزشک خود برسانید. این موضوع جهت کشف بیماریهای ارثی اهمیت دارد. بچهدار شدن فقط به سلامت جسمی و روانی مادر بستگی ندارد؛ بلکه نقش سلامتی پدر نیز دارای اهمیت است. یکی از مهمترین نکات در بارداری، سلامت جسمی و جنسی آقایان است. چرا که درصد بالایی از ناباروریها مربوط به مردان است.
مقاله مرتبط : تغذیه مناسب برای افزایش باروری مردان
بیماریهای ارثی در زنان و مردان هر دو میتواند به بچهها منتقل شود. بنابراین مشاوره ژنتیک در این زمینه بسیار نقش پیشگیری کنندهای را بازی میکند. برخی از مشکلات روانی نیز به طور ارثی قابلیت انتقال را دارند. لذا بررسیهای روانی و آمادگی عاطفی با اهمیت محسوب میشوند. با بررسی و سپس جمعبندی موارد فوق قادر خواهیم بود که تشخیص دهیم که برای بچهدار شدن آمادهایم یا خیر.