سلامت و تغذیهنوزاد و کودک

خواب نوزادان معمولا چقدر است؟

خواب نوزادان موضوع بسیار مهم و بااهمیتی است که باید هر مادر و پدری درباره‌ آن اطلاعات کافی داشته باشد. بیشتر مواقع والدین به دلیل کم‌ تجربگی و نداشتن اطلاعات در رابطه با خواب نوزادان دچار مشکلاتی می‌گردند. برای دانستن این موضوع با ما در این مطلب همراه باشید.

خواب نوزادان به‌طور معمول چند ساعت است؟

شیرخواران و نوزادانی که تازه به دنیا آمده‌اند روزانه تقریبا ۲۰ ساعت می‌خوابند. در واقع زمانی بیدار می‌شوند که گرسنه‌اند و احتیاج به مصرف شیر دارند. برخی‌از افرادی که به‌ تازگی مادر شده‌اند، گاهی نگران می‌شوند و فکر می‌کنند که نوزادشان بیش‌از اندازه می‌خوابد. اگر شما نیز به‌ تازگی صاحب فرزند شده‌اید باید توجه داشته باشید که نوزادان ۸۰ درصد از روز را می‌خوابند و تنها زمانی بیدار می‌شوند که احتیاج به شیر داشته باشند.

چه زمانی باید نگران خواب نوزادان باشیم؟

ممکن است گاهی خواب زیاد نوزاد نگران‌کننده باشد، این موضوع زمانیست که نوزاد حتی برای مصرف شیر نیز بیدار نشود. اگر چنین چیزی اتفاق بیفتد، حتماً باید به متخصص کودکان مراجعه نمایید تا معاینات لازم انجام شود. امکان دارد این اتفاق به دلیل وجود عفونت‌ها و بیماری‌ها باشد. با انجام آزمایش‌ها می‌توان مشکل را شناسایی نمود، بنابراین تنها در صورتی باید نگران خواب نوزاد باشید که او برای مصرف شیر نیز بیدار نشود.

نشانه‌های خواب‌آلودگی نوزاد

  • مالیدن چشم
  • کشیدن گوش
  • بهانه‌گیری

بیشتر بدانید: بغل کردن نوزاد به چه صورت است؟

آیا لازم است که نوزاد را برای مصرف شیر بیدار کنیم؟

اغلب پزشکان توصیه می‌کنند که فقط زمانی به نوزادتان شیر دهید که بیدار می‌شود و گریه می‌کند. درصورتی‌ که نوزاد کمبود وزن داشته باشد و به حد طبیعی رشد نکرده باشد پزشک به مادر توصیه می‌کند تا هر ۳ یا ۴ ساعت نوزاد را برای مصرف شیر بیدار کند.

تذکر: خواب نوزادان مسئله مهمی است که حتما والدین باید یک الگوی صحیح را پیروی کنند.

مقاله مرتبط: شیردهی مادران به همراه نکته‌های مهم و مفیدی که دانستن آن‌ها لازم است

راهکارهای کمکی برای ایجاد عادت خواب صحیح در نوزاد

  • فرصت زیاد برای چرت روزانه: نوزاد 6 تا 8 هفته اول بیشتر از دو ساعت نمی‌تواند بیدار بماند. در صورتی که برای خواباندن نوزاد بیشتر از 2 ساعت صبر کنید، نوزاد بیش‌از حد خسته می‌شود و خواب او با مشکل مواجه می‌شود.
  • تفاوت بین روز و شب: برخی از نوزادان شب‌ها بیدار هستند و چیزی که احتمالا در دوران بارداری متوجه آن شده‌اید این‌که زمانی که شما می‌خواهید بخوابید، آن‌ها تازه بیدار می‌شوند. در چند روز اول تولد کاری نمی‌توانید انجام دهید ولی تقریبا از 2 هفتگی نوزاد می‌توانید تفاوت بین شب و روز را با انجام کارهای زیر آموزش دهید:
    • زمانی که کودک در طول روز هوشیار است با او صحبت و بازی کنید.
    • در طول روز خانه و اتاق نوزاد پرنور و روشن باشد.
    • نیازی نیست برای کاهش سروصداهای معمولی مانند صدای موسیقی و تلویزیون موقع خواب نوزاد زیاد تلاش کنید.
    • اگر نوزاد موقع مصرف شیر در روز خوابش می‌برد، می‌توانید از خواب بیدارش کنید.
    • شب‌ها میزان نور و سروصدا را کم کنید و با نوزاد صحبت نکنید تا هوشیار نشود.
    • زمانی که نوزاد در طول شب از خواب بیدار می‌شود با او صحبت نکنید و بگذارید دوباره بخوابد.

تذکر: میزان خواب کودک 2 ساله معمولا بین 11 تا 14 ساعت است.

جدول خواب نوزاد

چرا باید خواب نوزادان مرتب باشد؟

  1. تمام نوزادان برای رشد کافی نیازمند خواب هستند. هورمون رشد در مدت‌ زمان خواب نوزادان ترشح می‌گردد. مغز انسان در زمان خواب وارد مراحلی می‌گردد که باعث ارتقا رشد آن می‌شود. بنابراین خواب نوزادان باعث رشد مغزی و جسمی آن‌ها می‌گردد.
  2. چنانچه خواب نوزادان به‌صورت کافی و مرتب نباشد، نمی‌تواند تا ۶ ماهگی مهارت‌ها و توانایی‌های لازم برای حرکت را بدست آورد.
  3. کمبود خواب نوزادان باعث ایجاد بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات جسمی و روحی می‌گردد.

الگوی خواب نوزادان تا یک‌سالگی

در ۱۲ ماه اول زندگی نوزاد الگوی خواب هرماه تغییر می‌کند. در ماه اول نوزاد حدود 17 الی ۲۰ ساعت در شبانه‌روز می‌خوابد و تنها برای شیر خوردن بیدار می‌گردد. ماه دوم خواب نوزاد کمتر می‌شود و به ۱۴ الی ۱۷ ساعت می‌رسد. در ماه سوم نوزاد بین ۱۲ الی 16 ساعت در روز می‌خوابد و نسبتاً فعالیت بیشتری را دارد.

شش‌ماهگی نوزاد مرحله‌ای از رشد است که نوزاد در شبانه‌روز به ۱۴ ساعت خواب نیاز دارد و بیشتر مدت در روز را بیدار است. نه‌ماهگی مرحله‌ای از زندگی نوزاد است که خوابش کمتر از شش‌ماهگی می‌شود. یک کودک یک‌ساله حدود ۱۳ ساعت در شبانه‌روز می‌خوابد. در روز نیز معمولاً یک یا دو بار چرت زدن اتفاق می‌افتد.

البته باید توجه داشته باشید که تمام نوزادان با یکدیگر متفاوت هستند و ممکن است چند ساعت بیشتر یا کمتر بخوابند.

امیدواریم مطالب فوق برای شما والدین عزیز و همراهان گرامی مفید بوده باشد. ممنون می‌شویم نظرها و پیشنهادهای سازنده خود را با ما درمیان بگذارید.

تیم محتوای ژرسه

منابع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا