علائم ابتلا به ویروس کرونا در کودکان چگونه است؟

ویروس کرونا در کودکان ، آیا ممکن است کودکان نیز به این ویروس مبتلا گردند؟ گسترش و انتشار سریع ویروس کرونا در جهان، تبعات و آسیبهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی زیادی را به دنبال داشته است. کودکان و بزرگسالان همگی در معرض ابتلا به این ویروس هستند و نمیتوان ادعا کرد که کودکان در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار ندارند.
طبق گفتههای دکتر حمید سلطان علیان فوق تخصص نوزادان، کودکان در این همه گیری بیسابقه، متحمل آسیبها و خسارات جبران ناپذیری شدهاند و وضعیت سلامتی آنها به شدت در معرض خطر قرار دارد.
بیماری کووید-۱۹ در همه گروههای سنی مشاهده شده است، اما خوشبختانه و بر اساس مستندات موجود، این بیماری در کودکان با علائم خفیفتری همراه است. همچنین در کودکان نسبت به بزرگسالان، مرگ و میر کمتری گزارش شده است. این پزشک در پاسخ به این سوال که آیا خطر ابتلا به ویروس کرونا در کودکان بیشتر از بزرگسالان است؟ گفت، با توجه به نگرانی و اضطراب خانوادهها درباره مورد ویروس کووید-۱۹ و ابتلای فرزندانشان به این بیماری، باید گفت جواب این سوال منفی است.
در کودکان نیز مانند بزرگسالان ابتلا به ویروس از طریق ترشحات تنفسی یا با لمس سطوح آلوده رخ میدهد، اما کودکان در معرض خطر بیشتر نیستند، مگر اینکه مسائل بهداشتی را مانند دیگر گروههای سنی رعایت نکنند.
علائم ابتلا به ویروس کرونا در کودکان
دکتر سلطان علیان درباره علائم ویروس کرونا یا کووید-۱۹ در کودکان گفت، علائم ابتلا به ویروس کرونا در کودکان تقریبا مشابه بزرگسالان است، اما این علائم به صورت خفیفتری ظاهر میشوند. علائم شایع در کودکان:
- شامل تب
- سرفه خشک
- و خستگی است.
در تعدادی از کودکان علائمی مانند آبریزش و گرفتگی بینی مشاهده شده است. موارد نادری از علائم گوارشی مانند اسهال، استفراغ و درد شکم نیز گزارش شده است. در صورت بروز علائم ذکر شده و تماس کودک با فرد مبتلا به کرونا، باید کودک بلافاصله توسط پزشک معاینه شود، تا احتمال ابتلا کودک به ویروس کرونا بررسی شود.
مقاله مرتبط : سندرم کاوازاکی در کودکان و ارتباط آن با کرونا
در کودکان مشکوک به کرونا لازم است از قفسه سینه عکسبرداری شود و در صورت ضرورت، پزشک سی تی اسکن ریه را انجام میدهد. اکثر کودکان مبتلا یک تا دو هفته پس از ابتلا به ویروس، بهبودی مییابند و تعداد کمی از کودکان ممکن است در بیمارستان بستری شوند.
در کودکان مبتلا به بیماریهای زمینهای مانند نقص ایمنی و بیماریهای تنفسی ممکن است علایم بیماری با شدت بیشتری ظاهر شوند. این دسته از بیماران باید بستری شده و تحت درمان قرار گیرند.
آیا کرونا از مادر به نوزاد منتقل میشود؟
دکتر حمید سلطان علیان درباره احتمال انتقال کرونا از مادر به نوزاد گفت، تاکنون گزارشی مبنی بر انتقال این ویروس از مادر به جنین در دوران بارداری گزارش نشده است، اما پس از تولد امکان انتقال ویروس کرونا به نوزاد وجود خواهد داشت.
در مادرانی که ۱۴ روز قبل تا ۲۸ روز پس از زایمان سابقه ابتلا به ویروس کرونا داشتهاند، احتمال آلوده شدن نوزاد به این ویروس زیاد است. همچنین نوزادانی که در تماس نزدیک با افراد مبتلا به کرونا بودهاند، مشکوک به کرونا میباشند، باید به مدت دو هفته ایزوله شوند.
مقاله مرتبط : استرس کرونا و تاثیر آن بر روی جنین
آیا مادر مبتلا به کرونا میتواند به نوزاد خود شیر دهد؟
دکتر علیان بیان داشت، در بررسیهای انجام شده، هیچ نشانهای از ویروس کرونا در شیر مادر گزارش نشده است. با این وجود در مورد شیردهی مادر مبتلا به کرونا به نوزاد اتفاق نظر وجود ندارد. آنچه از سوی برخی متخصصین توصیه شده به این صورت زیر است.
در صورتی که والدین نگران انتقال ویروس باشند و بخواهند خطر ابتلا به این ویروس را کاهش دهند، تا رفع علائم بیماری در مادر و دریافت نتایج منفی آزمایشات، نوزاد باید از شیر ذخیره شده در بانک شیر یا شیر خشک استفاده کند. در عین حال مادر با رعایت مسائل بهداشتی در این مدت میتواند شیر خود را دوشیده و ذخیره کند.
برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا، مادر باید با رعایت بهداشت کامل، شیر خود را درون ظرفی تمیز بریزد، سپس یکی از اعضای سالم خانواده که ناقل ویروس نیست، باید شیر را به نوزاد بدهد. این امن ترین روش برای محافظت نوزاد در برابر ویروس است.
درصورتیکه والدین نوزاد مزایای شیر مادر را در اولویت قرار دهند و بخواهند نوزاد فقط از شیر مادر تغذیه کند، مادر پس از شستشوی کامل دست و سینه با زدن ماسک میتواند شیردهی به نوزاد خود را انجام دهد. سازمان بهداشت جهانی نیز با توصیه اخیر مبنی بر شیردهی مادر به نوزاد، با رعایت الزامات بهداشتی موافق است.
آیا کودکان هم باید از ماسک استفاده کنند؟
دکتر سلطان علیان درباره لزوم استفاده کودکان از ماسک بیان داشت، اگرچه استفاده از ماسک ممکن است برای گروه سنی بسیار پایین با مشکلاتی همراه باشد، اما برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا توصیه میشود، کودکان بالای دو سال در صورت حضور ضروری در اماکن عمومی حتماَ از ماسک استفاده کنند.
ذکر این نکته ضروری است، به دلیل خطر ایجاد خفگی، استفاده از ماسک برای کودکان زیر دو سال توصیه نمیشود.