تاثیر ویروس کرونا در نوزادان
ویروس کرونا نامی است که این روزها بیش از هر چیز دیگری به گوش میرسد. در اوایل پیدایش این ویروس ادعا میشد که نوزادان مبتلا به آن نمیشوند. در حال حاضر در کشور خودمان نیز چندین مورد از ابتلا نوزادان به ویروس کرونا مشاهده شده است و حتی چند مورد از آنها نیز فوت شدهاند.
این موضوع باعث شده است تا افراد بدانند که کرونا برای نوزادان نیز خطراتی را دارد و در دوران بارداری مادر ممکن است ویروس را به جنین انتقال دهد. شاید بزرگترین ترس یک مادر باردار ابتلا این بیماری و انتقال آن به نوزاد خود باشد.
چگونه ویروس کرونا در نوزادان را تشخیص دهیم؟
به عنوان یک مادر اگر نگران ابتلای نوزاد خود به این ویروس میباشید باید گفت این بیماری در نوزادان معمولا با علائم بسیار خفیفی قابل مشاهده است و در اغلب مواقع ویروس اثر مخربی را در بدن او ندارد. تنگی نفس، بیمیلی نسبت به خوردن شیر، خواب آلودگی، استفراغ و اسهال از علائم شایع در نوزادان میباشد، گاهی تب نیز در آنان مشاهده میگردد.
مقاله مرتبط : علائم ابتلا به ویروس کرونا در کودکان چگونه است؟
ولی به طور کلی برای تشخیص ابتلا به ویروس کرونا باید به پزشک متخصص مراجعه نمایید. پزشکان با کنترل کردن علائم حیاتی، علائم تنفسی و علائم گوارشی نوزاد میتوانند وجود بیماری را تشخیص دهند. علائم تنفسی و قلبی عروقی شامل تاکی پنه، ناله، پرش پرههای بینی، آپنه، سرفه و تاکیکاردی از دقیقترین مواردی هستند که میتوان به وسیله آنها وجود بیماری را در نوزادان تشخیص داد.
بهترین کار این است که مادر در زمان بارداری و بعد از به دنیا آمدن نوزاد در قرنطینه کامل به سر ببرد. این کار باعث تضمین سلامتی مادر و نوزاد میباشد. هر چقدر ارتباطات محدود گردد به نفع مادر و نوزاد میباشد.
آیا انتقال ویروس کرونا از مادر به جنین در زمان بارداری وجود دارد؟
بر اساس مشاهدات جواب این سوال مثبت است. نوزادی که فقط ۳۶ ساعت از به دنیا آمدنش میگذشت دچار ویروس کرونا بوده است. بنابراین این ویروس میتواند در زمان بارداری از مادر به جنین انتقال یابد. یک خانم باردار بهتر است با رعایت شرایط قرنطینه و محدود کردن ارتباطات خود سلامتی جان خود و جنین را حفظ نماید.
مقاله مرتبط : تاثیر ویروس کرونا بر روی کودکان
نوزادان مشکوک چطور شناسایی می گردند؟
اگر مادری ۱۴ روز قبل و یا ۲۸ روز بعد از زایمان مبتلا به ویروس کرونا شود، نوزاد باید آزمایش گردد. در مواردی که مادر در زمان بارداری مبتلا به این بیماری شده است، بعد از بریدن بند ناف اجازه شیر دادن و یا تماس پوستی نوزاد با مادر را نمیدهند. البته باید در این زمان افرادی از لحاظ روانی و روحی باید مادر و نوزاد را حمایت نمایند، زیرا هر دو مادر و نوزاد به یکدیگر احتیاج خواهند داشت.
آیا بازه سنی خاصی برای این بیماری وجود دارد؟
همانطور که در بالا اشاره شد در ابتدا افراد فکر میکردند کودکان و نوزادان مبتلا به این ویروس نمیشوند، اما با گذشت زمان و مشاهده تجربیات این موضوع را دریافتند که تمام نوزادان و کودکان میتوانند در معرض ابتلا به این بیماری قرار داشته باشند. نه تنها ابتلا بلکه در مواردی نیز مرگ اتفاق افتاده است. بهتر است با جدی گرفتن این موضوع خود را قرنطینه کرده و جان خود و عزیزانتان را به خطر نیندازید.