پس از بارداری

کاهش شیر مادر با مصرف آنتی‌بیوتیک، شایعه یا واقعیت؟

به‌طور طبیعی، بسیاری از مادران شیرده نگران کافی نبودن شیر خود برای فرزندانشان هستند. اما واقعیت این است که شیر مادر برای فرزندش کافی است. توجه به علائم صحیح می­ تواند به شما کمک کند که متوجه شوید آیا شیرتان برای فرزند دلبندتان کافی است یا خیر

بسیاری از مردم به توصیه‌هایی که از گذشته درباره عوامل کاهش‌دهنده و افزایش‌دهنده شیر مادر گفته می ­شوند اعتقاد دارند. درحالی‌که در بسیاری از موارد این توصیه‌ها صحیح و علمی نیستند. برای فهمیدن نکات صحیح، باید موارد درست و غلط را تشخیص دهید.

شیر مادر، بهترین منبع تغذیه برای کودک است.

اثر آنتی‌بیوتیک‌ها بر ذخیره غذایی شیر مادر

دوشیدن مداوم، یکی از اصلی‌ترین نکات برای به دست آوردن شیر خوب است. برخی معتقدند مصرف آنتی‌بیوتیک ممکن است شیر مادر را کاهش دهد. ما در اینجا به صحت‌وسقم این مطلب می­پردازیم:

  1. مدرکی که نشان دهد مصرف آنتی‌بیوتیک، شیر مادر را کم می­کند وجود ندارد. بنابراین نمی­ توان گفت که مصرف آنتی‌بیوتیک شیر مادر را کاهش می­دهد.
  2. این‌که مصرف آنتی‌بیوتیک با کاهش شیر مادر ارتباط دارد، فرق می­کند با اینکه علت کاهش شیر مادر، مصرف آنتی‌بیوتیک است. درواقع نگرانی مادران شیرده از مصرف آنتی‌بیوتیک تا حدی درست است ولی نه به این خاطر که شیرشان را کاهش می ­دهد. درواقع علت اصلی که پزشکان برای مادران شیرده، آنتی‌بیوتیک تجویز نمی­کنند این است که می­تواند باعث التهاب پستان مادر شود.
  3. التهاب پستان می­تواند باعث کاهش کوتاه‌مدت شیر مادر شود. زمانی که در مادران شیرده، پستان در اثر باکتری عفونت می­کند، دچار التهاب یا ورم (ماستیتیس) می­شود.
  4. برای درمان این التهاب، آنتی‌بیوتیک تجویز می­شود. در اثر التهاب پستان، مقدار شیر مادر کاهش می­ یابد که بعد از معالجه، مقدار شیر به حالت اولیه خود بازمی­ گردد. این مسئله باعث می­شود بسیاری از مادران، مصرف آنتی‌بیوتیک را علت کاهش شیر خود بدانند.

مقاله مرتبط : علائم و راه حل‌ها برای درد و حساسیت سینه‌ها

به عواملی که باعث کاهش شیرتان شده باید توجه و علت‌یابی کنید.

کاهش شیر مادر براثر مصرف آنتی بیوتیک

اگر فکر می­کنید شیرتان کم شده است، چه باید کنید؟

قدم اول برای رفع این نگرانی در مادران شیرده، این است که توجه کنید که آیا واقعاً مقدار شیرتان کاهش‌ یافته یا فقط احساس می­کنید کم شده است. پس‌ازاینکه از کاهش شیرتان مطمئن شدید، این موارد را انجام دهید:

  • زمانی که فهمیدید نوزادتان گرسنه است، قبل از اینکه گریه کند به او شیر دهید. به‌طورکلی هر موقع نوزاد به دلایل ناشناخته ناراحتی و گریه کند به او شیردهید.
  • برای تغذیه نوزاد، باید دقت کنید نوزاد سینه را درست بمکد. به این معنی که هاله پستان باید دردهان نوزاد و نوک پستان در عقب دهانش قرار گیرد. درصورتی‌که از نحوه صحیح شیر دادن اطلاع ندارید، به متخصص مراجعه و یا فیلم‌های آموزشی را تماشا کنید. این موارد قطعاً کمک‌کننده خواهند بود.
  • اگر مجبور به استفاده از وسایل کمکی مانند محافظ نوک سینه و یا شیشه نیستید، استفاده نکنید. شیر نخوردن نوزاد از سینه، باعث می­شود نوک سینه تحریک نشود و بنابراین شیر ناکافی تولید می­ شود.
  • برای اینکه بدانید چه زمانی نوزاد شما به شیر نیاز دارد، به خواسته غریزی او توجه کنید و شیر دادن را بر اساس ساعت تنظیم نکنید. بنابراین هر زمان که نوزاد مایل به شیر خوردن بود، او را شیردهید. این کار را سعی کنید در آرامش و به‌آرامی انجام دهید تا روند تولید شیر در سینه به‌ درستی انجام شود.
  • مادران شیرده باید به تغذیه خود توجه کنند و رژیم غذایی مناسب و کافی داشته باشند تا بتوانند شیر کافی تولید کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا