جوش و خارش در دوران بارداری

جوش و خارش پوستی یکی از مشکلاتی است که بیشتر خانمها در دوران بارداری با آن روبهرو میشوند. دلیل وجود این عارضههای پوستی به دلیل تغییرات فیزیکی و هورمونی بدن میباشد. در مواردی این مشکل میتواند بسیار آزار دهنده باشد. متاسفانه برخی از مادران بدون مراجعه به پزشک متخصص داروهای شیمیایی و یا گیاهی را برای رفع این مشکل استفاده مینمایند که کاری بسیار خطرناک میباشد.
جوش و خارش پوستی در دوران بارداری چگونه است؟
نمیتوان گفت که تمام زنان مشکلات پوستی یکسانی را در دوران بارداری خود تجربه مینمایند. برخی از افراد دچار جوشها و آکنههای زیاد میشوند و برخی دیگر دچار خارشهای کف دست و یا پا میگردند.
نوع شایعی از جوش و خارش پوستی که وجود دارد، عارضهای شبیه به کهیر زدن است. دانههای قرمز رنگ در کنار هم و در قسمت مشخصی از بدن به وجود میآیند که فرد را دچار خارش نیز مینمایند. این عارضه معمولا در ناحیه شکم و یا ران پا دیده میشود.
آیا این مشکل بعد از زایمان حل میشود؟
قطعا جوش و خارش فقط در دوران بارداری اتفاق میافتد و در اکثر موارد بلافاصله بعد از زایمان از بین میرود. در مواردی ممکن است که عارضهها دو تا چهار هفته بر روی پوست باقی بمانند.
مقاله مرتبط : خارش سینه به چه علت اتفاق می افتد؟
در صورتی که ریشه این مشکل مربوط به مسائل دیگری باشد ممکن است جوش و خارش رفع نشود و در این صورت حتما باید به پزشک متخصص مراجعه نمود. معمولا این عارضه در زایمان اول اتفاق میافتد و در بارداریهای بعدی خبری از این مشکل نخواهد بود.
درمان جوش و خارش در دوران بارداری
اولین کاری که باید انجام دهید مراقبت از پوستتان میباشد. از انواع شویندهها کمتر استفاده نمایید تا پوست دچار خشکی نگردد. آبرسانی پوست از عوامل موثری است که جلوی جوش و خارش را میگیرد.
در مرحله دوم حتما به یک متخصص پوست مراجعه نمایید و از او داروهای مجاز را دریافت نمایید. در اکثر مواقع مشکل با لوسیونهای مخصوص حل میگردد. اما اگر فرد با این راهکار درمان نشد، پزشک میتواند درمان دارویی را برای مادر شروع نماید. از مصرف خودسرانهی دارو مطلقا پرهیز نمایید.